Kiderült: ezzel a feltétellel látogatna Magyarországra a svéd miniszterelnök

2024. február 03. 13:20

Egyeztetett Orbán Viktor és Ulf Kristersson Brüsszelben, az igazi kérdés most az, hogyan tovább?

2024. február 03. 13:20
null

A svéd Dagens Nyheter arról ír: Brüsszel tartott egy rövid eszmecserét Orbán Viktor magyar és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, amelyen a lap szerint az hangzott el, hogy Kristersson szívesen Budapestre látogat, miután Magyarország ratifikálta a svédek NATO-csatlakozását. 

Adódik a kérdés, hogy az ügy miképp fog folytatódni, hiszen Magyarország pont azt szeretné, ha még a ratifikációról szóló döntés előtt látogatna Budapestre a svéd miniszterelnök, ahogy azt Szijjártó Péter is hangsúlyozta. 

Ezt is ajánljuk a témában

Kristersson azt is hozzátette, hogy a magyar kormányfőtől nem kapott időpontot arra nézve, hogy mikor szavazhat a magyar parlament a ratifikációról. Mindenesetre az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésre a Fidesz nem megy el, így eldőlt, az Országgyűlés február 5-én sem szavazza meg a svédek NATO-csatlakozását.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Caisa Rasmussen

Összesen 301 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2024. február 06. 16:56
Ez a szánalmas hívogatás csak azt illusztrálja, hogy a kormány kétségbeesetten keres valamit, akármit, ami megindokolhatná azt, hogy beadta a derekát. Pl. a svéd miniszterelnök ide jövetelét, mindegy hogy ez teljesen felesleges sőt értelmetlen. Majd a fideszes kommunikációs emberek kitalálják, milyen engedményeket tett a svéd Budapesten és hogy most már nyugodtan meg lehet szavazni Svédország NATO tagságát. Ha ha But it's not funny.
Namond
2024. február 04. 09:53
Ez egy hatalmi vita a miniszterelnök és a képviselőket a parlamentbe küldő Fidesz, elnöke között.
alexandrosz-2
2024. február 04. 09:43 Szerkesztve
A vétotlan köpcös geci csicskát a helyén kezelik a finnek és a svédek is. A köpcös geci csak egy hazug, sunyi, gyáva csicska, ami bármit megszavaz, ha megzsarolják. A saját szavazóit is szarrá szopatja ha azt parancsolják neki!
bsztcs
2024. február 04. 09:34
Ide ne jöjjön ez q rotty mert kap 1 jobb egyenest.😄😄😄😄
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!