Így menti meg a PETA a világot: leszereltetnék a körhinták lovait állatvédelmi okokból

2024. február 10. 12:14

Szerintük a körhinták állatfigurái „akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai”.

2024. február 10. 12:14
Daily life in Krakow

Közleményt adott ki a Peta nemzetközi állatvédő szervezet holland tagozata, amelyben azt írják: támogatják az eredeti amerikai felhívást, hogy szereljék le a lovakat és minden más állatot a vásári körhintákról, és helyettük szereljenek fel autókat, repülőket, bulldózereket, űrhajókat, vagy seprűket, felhőket, szivárványokat ábrázoló körhintafigurákat. 

Indoklásuk szerint a hátasállatként vagy szórakoztatásra használt állatokat – tevéket, elefántokat, delfineket – sokszor veréssel idomítják, és megfosztják őket mindentől, ami számukra természetes. Ha pedig testük elöregedett, lemészárolják őket. 

Ha a gyermekeket megtanítjuk arra, hogy tisztelettel és empátiával forduljanak minden élőlény felé, akkor igazságosabb, és együttérzéssel teli világot teremthetünk vele – szól közleményük. 

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto /AFP

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyémantkutya
2024. február 24. 06:56
Tudjatok, nalunk Komaromban(a szlovak feleben) is van egy Szent Istvan lovasszobor. Most 7 ora van, reggelizek valami konnyut, feloltozom es megyek lepofozom Istvanunkat a lorol! Mit kepzel ez magarol…. Viccet felre teve. Egy ilyen “allatvedo” szervezetet (bar tudjuk, hogy ezek igazabol nem allatvedok hanem a normalis ertekrendet labbal tipro szervezet) biztos penzel valaki vagy valami! Na ezeket kene a disznoknak dobni…. Vagy esetleg munkatabor.
cutcopy
2024. február 23. 23:30
De azért igazi lovon szabad még lovagolni..?
bbalu56
2024. február 13. 21:59
A jó büdös kurva anyátokat libsi bagázs, velem rábasztok mert én egy régivágásu férfi vagyok ráadásul militarista. Ugyhogy velem nem fogtok baszakodni.
VL60
2024. február 12. 12:00
Nekem van krokodil bőr táskám. Van tollseprűm igazi. Van még kígyóbőr szegélyes strucc bőrrel bevont autó ülésem. Van zsugorított víziló fejem kulcskarikán. Van még marhabőr kabátom. Akkor van idomított bolhám. Van jegyem a következő bika futtatásra Pamplonába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!