Így kommentálta Nógrádi György a szétkattintott Putyin-interjút (Videó)

2024. február 09. 16:50

A biztonságpoltikai szakértő szerint Tucker Carlson vállalt célja az volt, hogy megmutassa a világnak a putyini elképzelést.

2024. február 09. 16:50

Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a HírTV műsorában reagált Tucker Carlson Putyin-interjújára, amely miatt az EU kitiltotta volna Carlsont, miután azonban nyilvános lett, a fél világ beszélni szeretne az orosz elnökkel. Erről itt olvashat bővebben.

Nógrádi: Tucker Carlson elmondta, mi a célja az interjúval

Kérdésre válaszolva a szakértő rámutatott:

a világhírű újságíró „célja az volt, és ő ezt elmondta, hogy ma Nyugaton Oroszországról és Putyinról csak negatív hír jön le, kapják meg az emberek – az ő műsorait tízmilliók nézik –, hogy mi a valóság, mi a putyini elképzelés.”

Mint aláhúzta: „Putyin az interjúban elmondta, hogy mi az elképzelése: nem akar háborút a NATO-val. Látja, hogy a NATO Oroszország ellen van, látja, hogy NATO felfegyveri Ukrajnát, nem akar háborút és nem is lesz orosz-NATO összesapás”.

Az orosz elnökkel készült teljes, angol nyelvű interjút itt nézheti meg, magyar nyelvű összefoglalónkat pedig ide kattintva olvashatja.

A biztonságpolitikai szakértő teljes értékelését a témában pedig itt nézheti vissza:

Nyitókép: Képkocka/YouTube-videó

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. február 12. 18:55
>>>A biztonságpoltikai szakértő szerint Tucker Carlson vállalt célja az volt, hogy megmutassa a világnak a putyini elképzelést.<<< 1. Nem csak szerinte. 2. Carlsson szerint is. 3. Csak az idejét pazarolta. 200 millió eddig is vágta, a többi meg ezután sem.
kobi40
2024. február 10. 05:12
P.F.Juli 2024. február 09. 17:32 . Pontosan! 2014-ben, az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából MERKEL JELENTETTE KI: NEHOGY AZT HIGGYE EURÓPA, HOGY A KÖVETKEZŐ 70 ÉVET IS MEGÚSSZA HÁBORÚ NÉLKÜL! És lőn: 2014-ben beindították Oroszország ellen az ukrán-bombát; 2015-ben elindították a barbár inváziót Európa ellen,
egy genetikusanalattvaló
2024. február 09. 21:37
Az lehet, hogy Putyin nem akar háborút, de egy ukrán összeomlás esetén a NATO Ukrajna területére léphet. Az után meg kiszámíthatatlan, hogyan folytatódik. Már bizonyára futnak a modellek az amerikai stratégiai tervezőközpontokban. A NATO hadgyakorlat Oroszország közelében sem a békés szándékot igazolja, hanem a fenyegetést szolgálja. 2022-ben sem akart Putyin háborút, de nem volt más választása. Az ukránok sem akartak, sőt a háború első heteiben hajlandók lettek volna elfogadni az oroszok feltételeit, de nem engedték nekik. Nekik sem volt más választásuk. A háború egyedül az USA és a gazdasági hátérhatalom geopolitikai és üzleti érdeke.
P_F_Juli
2024. február 09. 17:32
Putyin orosz, és olyan orosz, aki szereti a hazáját, és nem csak orosz elnök. Ezek a tulajdonságok a nyugati politikusokról nem mondhatók el. Szedett vedett személyek a kormánytagok, akik csak pozíciót töltenek be, megélhetési politikus a legtöbbjük. Valamikor csak vagyonos emberek voltak politikusok, akik nem jövedelemért, hanem a szűkebb vagy tágabb hazájukat képviselték. Mivel Putyin a hazája érdekében tesz, ennek fényében lehet csak tárgyilagos képet alkotni róla. Tucker Carlson szavaival: "...Nyugaton Oroszországról és Putyinról csak negatív hír jön le, kapják meg az emberek – az ő műsorait tízmilliók nézik –, hogy mi a valóság, mi a putyini elképzelés." Az interjú során elmondottak is mind ezt támasztják alá. Az a túlfűtött háborús hisztéria, amit a nyugat folytat, teljesen alaptalan. Miért nem kényszerítette ki a nyugat a Minszki megállapodásban foglaltakat? Azért, mert háborút akartak, és befolyást az orosz nyersanyagok és atomarzenál fölött.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!