Így gurítja a dollárokat a Soros család Izrael ellenségének

2024. február 02. 08:16

A Washinton Examiner szerint Soros György és fia, Alex Soros 10 000 dollárral támogatta a múlt év végén Pramila Jayapal Izrael-ellenes képviselőt.

2024. február 02. 08:16
null

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek, az Action for Democracy vezetése bevallotta: Soros György adta a dollármilliókat a magyar baloldalnak, vagyis szó sem volt mikroadományokról, az amerikai spekuláns guríthatta a dollárokat Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely mozgalmaihoz. Erről itt olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

Izrael-ellenes politikusnak is jutott a guruló dollárokból

„Soros György demokrata megadonor és fia, Alex Soros 10 000 dollárt dobott össze a múlt év végén Pramila Jayapal (D-WA) Izrael-ellenes »osztag« képviselőjének, a PAC-nak” – írta meg csütörtökön a Washington Examiner. Mint a lap tájékoztat:

a Szövetségi Választási Bizottság napokban közzétett, 2023-as év végi beadványai szerint Sorosék 2023. december 1-jén 5000 dolláros csekkeket juttattak el (külön-külön) a Jayapallal kapcsolatban álló PAC számára,

amelynek pénztárosa Lauren Lalonde, a kongresszusi képviselő kampánymenedzsere.

A lap szerint a pénzek híre azután kelt szárnyra, hogy a törvényhozók fokozott ellenőrzés alá vonták Jayapalt Izraellel kapcsolatos, antagonisztikus retorikája miatt, miután a Hamasz és más palesztin terrorista csoportok 1200 embert öltek meg Izraelben tavaly október 7-én.

Mint írják: a képviselő júliusban megpróbálta visszavonni korábbi nyilatkozatát, miszerint Izraelt „rasszista államnak” nevezte, ami ahhoz vezetett, hogy több mint 40 képviselőházi demokrata képviselő ítélte Jayapal megjegyzéseit „elfogadhatatlannak”.

Nyitókép: Alden/Bloomberg via Getty Images

A portál teles cikkét a témában itt olvashatja.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2024. február 02. 10:31
o1gtolvaj Ki t5ehet arrol, hogy a cigany a sajat nepszerusegevel foglalkozik az orszag helyett? ----------------- A válaszom attól függ, hogy a te értelmezési terminológiádban mit jelent az 'ország érdekeivel való foglalkozás'. De ezt nem szíveskedtél közölni.
Aerion
2024. február 02. 09:10
Tasi János "Bárkinek, aki keresztezni akarja a Palesztin állam létrejöttét, erősítenie kell a Hamasz anyagi támogatását!... Ez a mi stratégiánk! " ------------- Ez így van, de ezzel nem arra gondolt, hogy ők majd felfegyverzik a hámászt Izrael ellen, hogy zsidókat öljön, hanem arra, hogy amig a hámász úgy harcol a zsidó állam ellen, ahogy AZT TESZI (lásd 2023. okt. 7), addig NEM lesz palesztin állam. A moslék azonban ezt pontosan fordítva gondolja. Ezért aztán az izraeli hadsereg megsemmisíti a hámászt.
Aerion
2024. február 02. 09:07
billysparks Orbánt megszopatták, jönnek a Soros-cikkek. -------------- Kit érdekel, hogy orbánt megszopatták, a magyar társadalmat szopatták meg, ahogy van, az egészet. Téged is, engem, és mindenkit ebben az országban.
Tasi János
2024. február 02. 08:26
Viszont ha Netanyahu és SSoroSS nem pénzelte volna a Hamaszt, miből tellett volna nekik rakétákra? És ha nem tellett volna nekik rakétákra, most milyen indokkal lehetne irtani a palesztin népet? És ha nem lehetne irtani a palesztin népet, most milyen indokkal rabolhatná el Netanyahu a palesztinok gázmezőjét a Földköz-Tengeren? "Bárkinek, aki keresztezni akarja a Palesztin állam létrejöttét, erősítenie kell a Hamasz anyagi támogatását!... Ez a mi stratégiánk! " / Benjamin Netanjahu, Knesset 2019 Március.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!