Elgurult a gyógyszer a Disneynél? A „szexista rajongókat” hibáztatják az utóbbi filmjeik bukásaiért

2024. február 22. 09:30

Kvázi kimondták, hogy nem a filmkínálatukkal van a gond, hanem a maradi rajongókkal.

2024. február 22. 09:30
null

A Puck riportere beszélgetett egy meg nem nevezett Disney-igazgatóval, aki az utóbbi filmjeik sikertelenségét kommentálva igen megdöbbentő helyzetértékelést adott, idézzük:

„Mindenki azt mondta, hogy »hát, rosszak a filmek, barmok«. A vonzó filmek remek lehetőséget adnak arra, hogy különböző politikai kérdéseket célozzanak meg. De a közönségünk egyre nagyobb része (vagy legalább is annak átpolitizált szegmense) a filmek üzeneteit egyre inkább összemossák a minőségi kérdéssel. Nem azt mondják, hogy ízléstelennek tartják a női főszerepeket mondjuk a Marvelekben, vagy a Daisy Ridley-féle új Star Wars-filmben, hanem azt mondják, hogy ezek a filmek »rosszak«. 

A »csináljatok jobb filmeket« mondat így egy olyan üzenetté válik, amellyel meg akarják erősíteni az elnyomó gender-sztereotípiákat, és férfiakat akarnak a történetmesélés központjába helyezni”.

Emlékezetes: a Disney az utóbbi időben többször is próbálkozott woke tartalommal, és ezek egyike sem tudott átütő sikert aratni. A feketebőrű színésznővel leforgatott Kis hableány remake 250 millió dolláros költségvetéséhez képest jóval a várakozások alatt teljesített, világszerte mindössze 267 millió dollárt hozott a konyhára (Amerikában 297 millió dolláros nyereséget termelt). A She-Hulk: Attorney at Law című sorozat egyetlen egy évadot élt meg, a Marvelek című alkotás pedig november 10-i megjelenése után mindössze 1 hét alatt kiesett a top 10 legnézettebb filmek közül Amerikában, és a Disney által tulajdonolt Marvel egyik legcsúfosabban teljesítő produkciójává vált. 

Nyitókép: Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 22. 23:04 Szerkesztve
ja, jó, akkor lemondom a disney+, hogy javuljon a nézőközönségetek megfelelőségi aránya, úgyis csak a 20+ éves kínálatotokat néztem, a többi többnyire hányás te paraszt. Remélem így jobb lesz nektek is.
nempolitizalok-0
2024. február 22. 17:33
Most ez az a típusú dolog, amit mindenki magasról szar le, mert nem a Disney problémája. A libsik ott még nem tartanak, hogy kötelező legyen. Egyébként a Disney filmjei annyira szarok, hogy még az ingyenes letöltőkön sem nagyon teszik ki ezeket, mert kár a tárhelyért amit elfoglalnának.
Ninini
2024. február 22. 15:49
Folytassátok csak tovább. Aki ennyire hülye, az haljon meg/ki. Ha nem a nézőknek csináltok filmet, akkor nézzétek meg ti és elégedjetek meg annyival, amit ez hoz a konyhára. Most kellene, hogy egy igazán nagy stúdió hirtelen visszatérjen a normalitás talajára és hanyagolja a buzipropagandát. Nagyokat kaszálhatna, míg ezek meg leamortizálják magukat nézhetetlenre.
csapláros
2024. február 22. 13:18 Szerkesztve
Beszélgetőcsapláros 2024. február 22. 10:34 ..."Azért emlékezz a WC papírra nyomtatott üzenetekre. A funkció nem változott, a forma sem, de a gyalázat rajtuk égett."... Emléxem 1. amikor Causescu bezúzatta a holland egyház Erdélybe küldött bibliáit és WC papírt csináltatott belőle, már ezért az egyért megérdemelte a nyilvános kivégzést (és mindenki, aki bármilyen könyvet, legyen az akár a Mein Kampf vagy Sztálin összesenje) bezúzat, minél kisebb fajsúlyút, annál inkább. 2. a példád mellett a lábtörlők is ott voltak, függetlenül attól, hogy kinek a pofalemeze volt rajta. Lehet gyűlölni vagy utálni őket, de a kurva életbe ők is Isten teremtményei, bármennyire is megvetendők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!