Elegük van: Florida katonákat küld Texasba a migránsok elleni fellépésre

2024. február 01. 21:57

Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója Bidennek is odaszúrt egyet sajtótájékoztatóján.

2024. február 01. 21:57

Florida Nemzeti Gárdájának katonáit küldi Texas államba segítségként az illegális bevándorlással szemebi fellépéshez – jelentette be csütörtökön Ron DeSantis floridai kormányzó. A republikánus politikus sajtótájékoztatóján elmondta, hogy maximum 1000 katonából álló zászlóaljat ajánlott fel Texasnak, ami az Egyesült Államok szárazföldi határának csaknem 2000 kilométeres szakaszát védi Mexikó felé.   

Meg kell állítani az inváziót a déli határon egyszer és mindenkorra” 

– fogalmazott a kormányzó, aki Joe Biden elnöknek azt vetette szemére, hogy habár „rendelkezik a felhatalmazással a határ lezárásához”, de ehhez hiányzik az akarat. A Nemzeti Gárda szóvivője elmondta, hogy egyelőre 100 katonát küldenek Floridából Texasba.   

Súlyos vita alakult ki a határőrizet miatt

A republikánus vezetésű Texas állam és a washingtoni szövetségi kormányzat között az elmúlt hetekben tovább éleződött a vita a határőrizet miatt, különösen miután Texas Nemzeti Gárdája a kormányzó Greg Abbott utasítására lezárta az illegális határátlépésnek leginkább kitett határszakaszt, Shelby Parkot Eagle Pass városában, ahol szögesdrótból és konténerekből álló akadályt állítottak fel, és ahova nem engedték be a szövetségi határőröket. A szövetségi határvédelem embereit Texas vezetése azzal vádolja, hogy 

a Biden-adminisztráció bevándorláspolitikájának jegyében nem őrzik a határt, hanem beengedik az érkező bevándorlókat, 

akiket rövid őrizetbe vétel után szabadon bocsátanak. A szövetségi határvédelem (Custom and Border Protection – CBP) decemberi adatai szerint 302 ezernél több illegális bevándorlóval szemben intézkedtek. Alejandro Mayorkas január elején Texasban tett látogatásán elismerte, hogy az érkezők 85 százaléka az Egyesült Államok területén belül szabadon távozhat.

(MTI)

Nyitóképen: Amerikai határőr Arizona államban a határfalnál. Fotó: AFP / Frederic J. Brown

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2024. február 02. 10:45
Vannak ennél durvábbak is. A dél-dakotai kormányzó szerint az kormány kontroll alatt álló rezervátumi területeken, ahol nem Dél Dakotának van hatásköre, a mexikói drogkartellek bázisokat alakítottak ki és a kormány aktívan gátolja, hogy az állam ez ellen bármi tehessen. https://www.newsmax.com/newsmax-tv/kristi-noem-newsmax-southern-border/2024/01/31/id/1151796/
bakafant-28
2024. február 02. 06:56
A megoldás az egyszer már létezett Texas Szabad Állam...Vagy az újjáéledő Konföderáció...Viszont pikáns,hogy eredetileg ők voltak demokraták,az Északiak meg republikánusok...
Uztu
2024. február 02. 06:46
Amatőrök. Nálunk alulfizetett két hónapos kiképzésen átesett határvadászokkal megoldjuk. Joguk nincs, felelősségüket nem akarjuk vizsgálni, de cserébe szinte száműzetésben élhetnek, és kaphatják a köveket a kerítésen túlról.
figyelő4322
2024. február 02. 03:28
Mátyás01 2024. február 02. 00:01 "...az európai turistákat szívatják és a leszállás után a repülőtérről is hazaküldhetik őket." Így van. Ez már kimondottan nyílt diszkrimináció. Úgy látszik attól tartanak, hogy sok európai FEHÉR ember az USA-ban maradna! A balhibbant oldal egyik, nem is túlságosan titkolt célja pedig ugyanaz, mint az EU haverjaiké. Vagyis az, hogy a NÉPESSÉGet minél hamarabb kicseréljék 3. világbeli színesbőrűekre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!