Durvul a választási kampány: kémprogramot találtak a képviselők mobilján

2024. február 22. 16:43

Nagy a baj Brüsszelben.

2024. február 22. 16:43

A Politico arról számolt be szerdán, hogy az Európai Parlament biztonsági és védelmi albizottságának (SEDE) két tagja rutinellenőrzésre ment be a héten az informatikai részlegre, ám meglepetésükre kémszoftver nyomaira bukkantak a telefonjaikon.

A támadásban érintett egyik személy a lapnak elmondta, egyelőre nem derült ki, hogy miért telepítettek kémszoftvert a telefonjára.

Delphine Colard, a parlament helyettes szóvivője azt nyilatkozta, hogy ennek hatására azt kérték az albizottság minden törvényhozójától, hogy vigyék el telefonjukat az intézmény informatikai részlegére, annak érdekében, hogy ellenőrizzék azokat. A vizsgálatok eredményéről még nem tájékoztattak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: JONATHAN RAA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. február 22. 18:31
CSALI! Ha a képviselő elviszi a telóját "az (EU_CIA_GYURIBÁCSI) intézmény informatikai részlegére", tutira kapnak ott egy sokkal jobb, profibb kémszoftvert a készülékükre! Olyat, amit az "az (EU_CIA_GYURIBÁCSI) intézmény informatikai részlege" tutira nem fog soha megtalálni!
jooeee
2024. február 22. 18:17
Dolgozik a CIA.
Szenia
2024. február 22. 18:11
Újabb tipp. Soros Alex. Mostanság túl sokat sündörög az eus képviselők és államfők körül.
Johogy
2024. február 22. 18:10
Tippelhetek? NSA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!