„Csak fehéreknek” jelszóval hirdettek bulit Srí-Lankán – óriási balhé kerekedett belőle

2024. február 28. 22:11

A szervezőnek azóta el kellett hagynia az országot, miután bántalmazások és fenyegetések özönét kapta.

2024. február 28. 22:11
null

Egy Srí Lanka-i „csak fehéreknek szóló buli” szervezője bocsánatot kért, miután az interneten visszatetszést váltott ki az esemény – írta meg a Telegraph

Az eseményt a következő szavakkal hirdették meg: 

„Face control: White”, amit sokan úgy értelmeztek, hogy az esemény csak fehérek számára volt nyitott.

Az egyik szervező most azt mondta, hogy a rendezvényt – amelyet később töröltek – a külföldiek összefogására szánták, de elismerte, hogy „rossz ötlet” volt. A szervező hozzátette: „Nem számítottam arra, hogy ez egy ilyen érzékeny pillanat lesz rengeteg ember számára. Elismerem, hogy rossz ötlet volt... és megértem, hogy mi magunk hoztuk létre a hülyeségünkből. Mélységesen elnézést kérek mindenkitől, akinek az érzéseit megbántottuk”.

A szervező – aki feltehetőleg orosz állampolgár – elmondta azt is, hogy azóta el kellett hagynia az országot, miután bántalmazások és fenyegetések özönét kapta. 

A BBC szerint több mint 288 000 orosz és csaknem 20 000 ukrán utazott Srí Lankára Moszkva ukrajnai inváziója óta, és számos turisztikai vállalkozás már „Kis-Moszkva” néven ismert. A colombói orosz nagykövetség később közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy „határozottan elítéli a faji megkülönböztetés és a nacionalizmus minden formáját”. Felszólította a szigeten tartózkodó állampolgárokat, hogy kövessék a sziget törvényeit és tartsák tiszteletben a helyi szokásokat.

Nyitókép: THILINA KALUTHOTAGE

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­o­­­k­ ­­­v­­á­­r­­­n­­­a­­­k­ ­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
survivor
2024. március 08. 19:43
Belül fehér, az jó...??
Dictator
2024. február 29. 09:12
Ők nem tudják magukról, hogy nem fehérek?
backstablive
2024. február 28. 23:56
De bezzeg itt Berlin kurva kellös közepèn kiirnad hogy a klubb csak negroknak hat a tulaj szerintem kitüntetnèk. De minimum kapna egy dicseretet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!