A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

BúbáNATOs világ

2024. február 26. 09:53

Gorbacsovhoz hasonlóan Donald Trump lehet a likvidátor, aki békésen lebontja a birodalmat, hogy ezzel megmentse a nemzetállam Amerikát.

2024. február 26. 09:53
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Donald Trump egyre radikálisabb kijelentései arról, hogy Amerika nem fogja »csak úgy ingyen« megvédeni NATO-szövetségeseit, tehát aki nem hajlandó a katonai költségvetését legalább a GDP 2 százalékára növelni, arra nem fog vonatkozni a kölcsönös védelem.

Nos, ha ez a birodalmi állam »üzenete«, akkor a szövetségesek persze vissza is kérdezhetnének, hogy de kitől kellene engem megvédeni, mire a »deep state« cinikus válasza az lenne, hogy természetesen tőlem. Ha viszont ez, ami a valószínűbb, Donald Trump játszmájának része, akkor ebben az üzenetben a NATO-nak radikális NATO-t támogató retorikába csomagolt szisztematikus felszámolási kísérlete húzódik meg. Ám, s Trump játszmájának ez a különös kettősége, ebben benne rejlik egy biztató üzenet a katonai-ipari komplexum urai számára is, hisz a NATO-tagországok katonai költségvetésének radikális növelése e komplexum profitjának tartós csillagászati szintre emelkedését jelentené.

Trump tehát sokat tanult vereségéből, és az ellene most is folyó, sőt erősödő hajszából.

Minden politikai üzenete ultraradikális, ami ma nagyon megfelel az átlag amerikai választó érzületének, mert óriási a várakozás a radikális változásokra a »rend« helyreállítására. Az már egy más kérdés, hogy a »rend« értelmezését illetően soha nem volt olyan megosztott az amerikai társadalom, mint éppen ma. Donald Trump szerepe az, hogy vagy képes lesz elindítani (vagy inkább kiprovokálni) a birodalom uralmi csoportjain belül egy olyan szellemi változási folyamatot, ami történelmi fordulatot hoz, és esélyt ad a birodalom és birodalom globális hegemóniájának békés fenntartására. Vagy ha kiderül, hogy ennek nincs esélye, a birodalmi elit már olyan degenerált állapotban van, ami kizárja ennek a lehetőségét,

akkor Gorbacsovhoz hasonlóan ő (Donald Trump) legyen a likvidátor, aki békésen lebontja a birodalmat, hogy ezzel megmentse a nemzetállam Amerikát (Make America Great Again), amely nemzetállam Amerika szintén széthullóban van.

Bármelyik változat is következik be a NATO mai formájában beilleszthetetlen, sőt értelmezhetetlen lesz a drámai módon átalakuló világhelyzetben. Donald Trump pontosan tudja, vagy inkább érzi, hogy milyen veszélyes feladatra vállalkozott, de láthatólag egyre elszántabban követi stratégiáját. Egyelőre nagyon úgy fest, hogy rajta kívül nincs senki az amerikai nemzetállam uralmi tereiben, aki erre a rendkívül kényes, igen veszélyes »aknaszedői« feladatra vállalkozna.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: LENIN NOLLY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. február 27. 18:06
macron meg a nyugati honecker, mikor harci lazban eg es fenyegetozik
Csigorin
2024. február 27. 18:05
hat biden nagyon hasonlit a szovjet gerontotitkarokra, szoval epp johet is egy amcsi gorbacsov
kaffogó hebrencs
2024. február 26. 18:33
Trump nem nyerhet. Nem az számít, ki hogyan szavazott, hanem hogy ki számolja a szavazatokat., ahogy Sztalin elvtárs tanította a bolsilibsi padavánjait.
templar62
2024. február 26. 17:53
A csalások következmenyek nélkül maradtak . Az amerikai demokrácia halott .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról