Brit ex-hírszerző: Navalnij halála megfagyasztja az orosz ellenzéket

2024. február 27. 07:31

Christopher Steele szerint hiba volt, hogy Navalnij hazatért, külföldről hatékonyabb lehetett volna.

2024. február 27. 07:31
NAVALNIJ, Alekszej

A Sky News arról ír, hogy hiba volt Alekszej Navalnij visszatérése Oroszországba, és halála biztosan megfagyasztja az oroszországi ellenzéket – erről egy volt brit hírszerző tiszt, Christopher Steele beszélt, aki a legendás brit Secret Intelligence Service (egykori nevén az MI6) munkatársa volt. Mint írják, az ex-hírszerző 2006 és 2009 között az MI6 oroszországi osztályát vezette.

Steele a

Tucker Carlson Vlagyimir Putyinnal készített interjújáról azt mondta: „bizonyos jelek arra utalnak, hogy tárgyalások folytak egy fogolycseréről”.

Szerinte Putyin az interjú során burkoltan utalt egy lehetséges alkura, „főleg a Wall Street Journal riporterével, Evan Gershkovichal kapcsolatban, de nem értem, miért ne terjedhetett volna ki ez Navalnijra is” – mondta.

Steele úgy véli, „egy Oroszországon kívül tartózkodó Navalnij hatékonyabban bomlaszthatta volna a Putyin-rezsimet. Szerintem 

hiba volt, bár nagyon bátor hiba, hogy Navalnij visszament Oroszországba, 

és börtönbe került.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Kin Cheung

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2024. február 27. 08:50
Oroszországban az ellenzékiség nem ideológia, hanem életpálya-modell.
MaBaker
2024. február 27. 08:40
Most komolyan a Trump kamu pisiszexes dossziéját összehozó, a világ egyik leghiteltelenebb ügynökének a véleményét hozza le a mandi?! De mégis minek? Másik 7milliárd 999millió ember véleménye sokkal objektívabb lett volna.
453682
2024. február 27. 08:33
Brit ex-hírszerző. ez olyan mint a brit ex-tudós?
Nehidd El
2024. február 27. 08:21
Navalnij elhitte a tartótisztjének, hogy meg tudják védeni, sőt még akár trónra is tudják segíteni. Példaként mutogathattak Zelenszkijre. Haaát, ez van. https://coub.com/view/oaov8
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!