Benyújtotta lemondását Zelenszkij egyik legfontosabb minisztere

2024. február 05. 20:06

Azt egyelőre homály fedi, milyen indokkal mondott le a miniszter.

2024. február 05. 20:06

Benyújtotta lemondását posztjáról Julija Laputyina veteránügyi miniszter – közölte hétfőn a Telegramon Tarasz Melnicsuk, a kormány képviselője a parlamentben.

Melnicsuk tájékoztatása szerint a parlament megkapta Laputyina írásos nyilatkozatát lemondási szándékáról. A kormány képviselője ugyanakkor arra nem tért ki, milyen indokkal mondott le a miniszter.

A parlament 2020. december 18-án nevezte ki Laputyinát veteránügyi miniszternek Denisz Smihal kormányfő javaslatára.

Laputyina azt megelőzően csaknem harminc évig szolgált az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU), azon belül több évig a kémelhárítási osztályon. 2014 áprilisában frontszolgálatot vállalt, az SZBU első csoportjának tagjaként Donyeck megyében a kramatorszki repülőteret őrizte az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) volt tisztje, Igor Girkin által vezetett szakadár csoport támadásaitól. 2020-ban ő lett a második női tábornok Ukrajna történelmében.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál arra emlékeztetett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a RAI olasz állami televíziónak adott, vasárnap sugárzott interjújában azt mondta, hogy több magasrangú tisztségviselő leváltásával „új kezdetet” fontolgat a csaknem két éve zajló orosz-ukrán háború menetében. Hetek óta olyan kiszivárogtatások jelentek meg az ukrán és a nemzetközi sajtóban, hogy az ukrán elnök Valerij Zaluzsnij menesztésére készül az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztjáról. Zelenszkij ugyanakkor kijelentette, hogy az esetleges változások túlmutatnak egyetlen személy leváltásán.

(MTI)

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vapepe
2024. február 06. 08:40
Miért kellett egy miniszter 2020-ban veteránügyben? Már akkor háborúra készültek? Nem hinném, hogy annyi veszteségük lett volna a szeparatisták miatt.
Beszélgető
2024. február 06. 08:20
La Putyin a !!! Ezért mondott le.
piramis-2
2024. február 06. 07:05
"Julija Laputyina veteránügyi miniszter" 1. Teljesen feleslegessé vált a poszt. "veteránügyi miniszter" Minek? Amikor csóri ukránokat már 70 éves korig küldik a frontra. Nem lesznek veteránok, ember! 2. Kijevben hamarabb fogy el a kenyér, mint Moszkvában a kaviár! A két ország méretét nem figyelte senki? A két ország besorozhatóinak számát nem figyelte senki? 3. Vergődnek az ukrán nácik, hogy visszafoglalják a Krímet. Ember! Oroszország atomhatalom!
august
2024. február 06. 05:56
Rákeresve a nevére, ilyen érdekességeket írnak róla:- ---Egy női hóhér az ukrán gestapónál – A miniszter asszony túszokat fogatott és kínoztatott a Donbasszban- Életútja különösen izgalmas. -- https://internetfigyelo.com/egy-noi-hoher-az-ukran-gestaponal-a-miniszter-asszony-tuszokat-fogatott-es-kinoztatott-a-donbasszban/#google_vignette
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!