Az RMDSZ-es szenátor a román miniszterelnök arcába mondta: Székelyföld volt, van és lesz

2024. február 26. 08:10

Szót ejtettek az autonómiáról is.

2024. február 26. 08:10

Az 1764-es madéfalvi vérengzésnek emléket állító Siculicidium emlékműnél látta vendégül szombaton Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Szociáldemokrata Párt (PSD) székelyföldi kampányrendezvényein részt vevő Marcel Ciolacu román miniszterelnököt, akinek – a Székelyföld létét tagadó pénteki kijelentésére reagálva – leszögezte: „Székelyföld volt, van és lesz”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az erdélyi Krónika hírportál beszámolója alapján az RMDSZ Hargita megyei törvényhozója azzal indokolta Ciolacu meghívását, hogy 

a kormányfő pénteken Marosvásárhelyen, egy toleranciáról szóló beszédében egy „félresikerült mondattal” azt állította, hogy Székelyföld soha nem fog létezni.

 „Ennek az apropóján hívtam meg, és köszönöm a miniszterelnök úrnak, hogy elfogadta a meghívásomat. Beszélhettünk arról, hogy Székelyföld létezett, létezik és létezni fog” – fogalmazott videós bejelentkezésében a székelyföldi szenátor.

Tánczos Barna jelezte: 

szót ejtettek az autonómiáról is, amelyért a székelyek annyit küzdöttek,

 és amelyet éppen Madéfalván veszítettek el.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: Marcel Ciolacu román kormányfő; forrás: a miniszterelnök Twitter-oldala

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. február 26. 12:58
Paradicsomka, te nem haladod meg a micimackó szintet Magyarországot körülvevő országok örülnek a legjobban a határok átjárhatóságának mert mindegyik az ősi vágyukhoz vezető lépésként tekint rá és baromira örülnek a hasonló paradicsomos eszetleneknek akik azt hiszik, hogy el van feledve a tiszáig érő románia, Bécs Dunáig, sőt annál is tovább érő hátsó udvarára cselédszállással, a mégnagyobb szláv birodalmak. Add oda a kerted a szomszédnak, meglátod milyen jó barátod lesz fél napig, aztán add oda neki az autódat és megint barátod lesz fél napig, amikor meg már nem lesz semmid akkor lehet, hogy szánalomból ad karácsonyra 2 darab mézespusszedlit jófejsége jeléül. Ébredj már föl ember. Kemény gerinces ellenfelet lehet tisztelni, tartás nélküli benyalós barátot soha. Melyik vagy és hová tartozol?
B_kanya
2024. február 26. 10:06
"konfucius 2024. február 26. 09:58 "Mindenki csak egy vagy kettővel több gyermeket hozzon világra. És nevelje magyarul, magyarnak. " Nem baj, ha egy Marinkából menekült ukrán menyecske szüli meg, csak magyarul énekeljen neki. Nekem Petőfi "elég magyar".
konfucius
2024. február 26. 09:58
Trianonra az az egyetlen lehetséges megoldás, ha visszatelepülünk mindenhova, oda is, ahol száz éve még többségben voltunk, de mára kisebbségbe kerültünk, és oda is, ahol a tatár óta, vagy soha nem voltunk többségben. Ki kellene tölteni az egész Kárpát-medencét, faltól falig. Ez kb 35 millió magyar embert jelent. Nagy feladat, de ha a magyarok rászánják magukat, száz év alatt végbevihető. Mindenki csak egy vagy kettővel több gyermeket hozzon világra. És nevelje magyarul, magyarnak.
kobi40
2024. február 26. 08:49
Pirosparadicsommadár! A magyar kormány mindig azon a nyertesen keresztül kooperál a magyarok érdekében, amelyet ők választottak! Vesztedet érzed, azért acsarkodsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!