Az olasz baloldal Navalnij halála miatt mondatná le Matteo Salvinit

2024. február 23. 14:24

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a miniszter ellen.

2024. február 23. 14:24

Amiatt támadja a baloldal Salvinit, mivel nem ítélte el egyértelműen Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezér halála miatt Putyin orosz elnököt – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Az olasz ellenzék szerint

ellentmondásos a Liga főtitkárának és néhány politikusának Moszkvához fűződő viszonya. 

A bizalmatlansági indítványt Carlo Calenda, a baloldali Akció párt elnöke kezdeményezte. Rövid időn belül csatlakozott Giuseppe Conte az Öt Csillag Mozgalom elnöke is, annak ellenére, hogy a párt következetesen nemmel szavazott az elmúlt két évben a kijevi fegyverszállítmányok küldéséről. Salvini eltávolításának kísérletéhez csatlakozott a baloldali Demokrata Párt is.

A pártok azt követelik, hogy a kormányfő-helyettes

tisztázza Valgyimir Putyin orosz elnökhöz és pártjához fűződő kapcsolatát,

valamint bontsa fel azon megállapodást, melyet a Liga 2017-ben kötött az Egységes Oroszországgal.

Calenda szerint elfogadhatatlan, hogy egy kormánypárti elnök Putyin pártjának szövetségese.

Az Olasz Testvérek és a Hajrá, Olaszország! kormánypártok politikusai bejelentették: nemmel fognak voksolni a bizalmatlansági szavazáson. Úgy vélik, az ellenzék politikai játszmáiról van szó, de a kormánypártok kiállnak koalíciós partnerük, a Liga mellett. 

Salvini úgy nyilatkozott, hogy nem aggasztja az ellenzék támadása, amúgy is minden héten valakinek a lemondását követelik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. március 05. 11:04
SALVININ AZ EGYEDÜLI OLASZORSZÁGBAN AKI RENDETT TENNE DE SAJNOS EGYEDÜL VAN!!!!!!!!!!!!
2024. február 25. 20:58 Szerkesztve
Az olasz baloldal is megkapta a CIA guruló dollárjait...
Hesperia
2024. február 23. 18:04 Szerkesztve
Igen, igen. Bizony bizony. Ez egészen konkrétan úgy volt, hogy Navalnij halálhíre után pár órával az egész olasz politikai elit egyöntetűen átment siratókórusba és egyben átokszórásba is a "bűnöző, gyilkos, stb." Putyin ellen. Salvini lógott csak ki a sorból, aki azt mondta, hogy "Megértem Navalnij özvegyének az álláspontját, de azt, hogy pontosan mi történt, ki a felelős, az orvosok és a bírók dolga lesz megállapítani." Így hangzott a mondat. Az egyetlen józan, normális mondat az egész bolondokházában. És ebből lett botrány (műbotrány), ami most pont olyan gumicsont az olasz tévékben, mint pár hete a kedves kis Ilaria Salis esete volt. Mint a kutyák, ha vesztüket érzik.... Tegyük hozzá: én úgy látom, ez csak az olasz média, no és persze a média által presszionált politikai elit. A társadalom egyre nagyobb része az, amelyk már azt se hiszi el nekik, ha levegőt vesznek.
rasdi1
2024. február 23. 17:33
Na, ezek is meg vannak húzatva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!