Amerikából is felfigyeltek Soros és Biden Orbán Viktor elleni összejátszására

2024. február 12. 21:41

„Kiderült, hogy a Külügyminisztérium pénzt önt az Orbán-ellenes média kasszájába" – olvasható a Media Research Center konzervatív médiafigyelő csoport cikkében.

2024. február 12. 21:41
Soros György

„A Biden-kormányzat és a baloldali milliárdos, Soros György összejátszanak, hogy aláássák Orbán Viktor magyar miniszterelnököt” – olvasható a Media Research Center konzervatív médiafigyelő szervezet oldalán.

Az MCR szerzője felfigyelt az X-en Rod Dreher és András László posztjaira arról, hogy baloldali médiumok jelentős pénzeket kaptak az Amerikai Nagykövetségtől. 

Mint írják: „az amerikai külügyminisztérium megbízta a Soros által finanszírozott Ökotárs Alapítványt és a Mérték Média Monitor médiafigyelőt, hogy adjon át 320 ezer dollárt az amerikai adófizetők pénzéből 15 médiumnak.” 

Ezt is ajánljuk a témában

A szervezet oldalán megjelent cikk szerzője szerint felháborító, hogy az Ökotárs és a Mérték döntött arról, hogy ki kapjon amerikai támogatást: 

külföldiek döntik el, hogy mely külföldi szervezetek kapják meg az amerikai adófizetők pénzét. Joe Biden elnök alatt külpolitikánkat külföldieknek adtuk ki.” 

Az MRC ellenőrizte a szövetségi támogatások online adatbázisában valamint a grants.gov-on közzétett információkat is, valamint az Ökotárs és a Mérték által rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján is ellenőrizték a szerződést. 

A cikk megjegyezi, hogy Soros támogatta az Ökotársat és a Mértéket is. Mint írják: Soros 2017 és 2022 között 306 147 dollárt adott az Ökotárs Alapítványnak és 88 113 dollárt a Mérték Média Monitornak. 

Dan Schneider, az MRC alelnöke a külügyminisztériumot szidta ezért a vitatott partnerségért: 

Felháborító, hogy egy lusta diplomata a nagykövetségünkön a Soros-csapatra hagyatkozott, hogy kitalálja, hogyan költsük el az adófizetők dollárjait”.

A cikk szerzője azt is megjegyezte, hogy a támogatásban részesült médiumok közül is legalább ötöt Soros finanszírozott.

„Ez a szörnyű kezdeményezés sajnos jellemző a Biden-kormányzat magyarországi magatartására. Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman részt vesz, sőt, házigazdaként is működik LMBT-rendezvényeken, amelyeken Orbánt és pártja, a Fidesz tagjait támadja.

A nagykövet és az általa felügyelt nagykövetség ellenséges viszonyban van azzal az amerikai szövetségessel, akivel elvileg együtt kell működniük”

– írja a Media Research Center cikke. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép forrása: Fabrice COFFRINI / AFP

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia1
2024. február 13. 09:58
kunfia1csapláros 2024. február 13. 09:57 Azt tudod ugye, hogy zsarolásra, csak zsarolható, gyenge faszkalapok térdelnek le szopni? Nem értem, 14 éve dübörög a gazdaság, elhangzott többször is, hogy mi eus források nélkül is jól teljesítenénk, nincs szükségünk kölcsönre, sőt, képesek lennénk akár 0ás, tehát hiány nélküli költségvetésre is. Aztán mit látunk, nagyobb hiányt, mint Gyurcsánynál, összeomló közszolgáltatásokat, az állami közlekedés, utak állapota kritikán aluli, Bulgária is előttünk, stb....
gekk
2024. február 13. 07:33
Aha. Ostoba szoponcoknak elég ennyi is. Aláássák a kárpátok varánuszát. Demajdatrumpi! Ami azt sem tudja igazán hol van mo, ki orbit.
Teréz A Piréz
2024. február 13. 06:48
Miféle hülye lead ez, könyörgöm... "Aláássák a miniszterelnököt"... A Temu guglifordítójával dolgoztatnak?
catalina11
2024. február 13. 06:32
"..Budapest és a zsidóság egyesített hatalma leginkább a hírlapirodalmon nyugodott -állította Szekfű Gyula - a Három nemzedék című művében. Miután a hírlapirodalom teljesen kapitalizálódott és elzsidósodott, a keresztény magyar is csak akkor jut szóhoz, ha szélsőségek szolgálatába áll, és a zsidó hírlapokkal vetekedve űzi és hajszolja a magyart, a közjogi viszály, gyűlölködés és a nemzeti vétkek útvesztőjében..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!