A cseh miniszterelnök Moszkva támogatóinak bélyegezte a tiltakozó gazdákat

2024. február 19. 22:49

Petr Fiala szerint a hétfői tüntetés szervezői nem a gazdák valódi érdekeit képviselik.

2024. február 19. 22:49

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, hétfőn traktorok százai zárták le Prága egy részét, és akadályozták a forgalmat az ország mezőgazdasági minisztériuma előtt, mivel a tüntetők az EU Zöld Megállapodásának elutasítását követelték.

A tüntetők szerint a brüsszeli javaslatok súlyos terhet rónak a vállalkozásokra, mivel drágítják a termékeket, ezáltal csökkentik a versenyképességüket, különösen a nem uniós importtal, például az Ukrajnából származó termékekkel összehasonlítva.

Petr Fiala cseh miniszterelnök azt állította, hogy az EU mezőgazdasági politikája, a környezetvédelmi követelmények és a magas energiaárak ellen hétfőn tiltakozó gazdák 

Oroszország támogatói”.

Az X-en közzétett bejegyzésében Fiala kritikával illette a tüntetést, és azt írta, hogy a hétfőn traktorral Prágába vonuló gazdáknak „kevés közük van a gazdák által folytatott küzdelemhez”.

„A tüntetést olyan emberek szervezték, akik például nem titkolják, hogy a Kremlt támogatják, és a gazdák érdekeitől eltérő célokat követnek” – írta Fiala, hozzátéve, hogy a cseh kormány csak azokkal fog foglalkozni, akik „valóban a gazdákat képviselik”.

Megjegyezte azt is, hogy a hétfői tüntetéseket nem az ország legnagyobb gazdaszervezetei, így az Agrárkamara, az Agrárszövetség és a Magángazdasági Szövetség szervezték.

A három csoport bejelentette, hogy csütörtökön más uniós tagállamok mezőgazdasági termelői szövetségeivel közös akció keretében külön tüntetést terveznek az EU zöld politikája ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Lukas Kabon / ANADOLU / Anadolu via AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. február 20. 11:13
Ez egy kretén!
Same
2024. február 20. 08:35
A büdös lipsi kurva anyját ennek a gyökérnek!
Uztu
2024. február 20. 07:35
Csehek is azt kapják amit megérdemelnek
Chekke-Faint
2024. február 20. 07:10
Ilyen egyszer ez a cseheknél is Nálunk meg mindenért Orbán és utána már Putyin következeik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!