Verhofstadt, Daniel Freund és a többiek: itt az új EP-vita Magyarországról

2024. január 17. 09:00

Ismét egymásnak feszülnek a magyar kormány kritikusai és védelmezői az Európai Parlamentben.

2024. január 17. 09:00
null

Szerda délelőtt újra Magyarország emlegetésétől lesz hangos az Európai Parlament. Az uniós törvényhozásban ugyanis hazánkról és a magyar kormány politikájáról vitatkoznak az érdekelt felek.

Délelőtt felszólal az Európai Parlamentben Ursula von der Leyen bizottsági elnök, majd Manfred Weber is.

A délelőtti vita során olyan, lapunk olvasói által is ismert személyiségek fognak szónokolni, mint Guy Verhofstadt, Gwendoline Delbos-Corfield, Daniel Freund, Sophie In 't Veld és Cseh Katalin.

Hozzájuk képest valószínűleg a magyar kormányoldalt fogják támogatni olyan felszólalók, mint a szabadságpárti Harald Vilimsky, a lengyel PiS-politikus Beata Szydlo, no és a magyar kormánypártok képviselői, Hidvéghi Balázs és Hölvényi György.

„A következő strasbourgi plenáris ülés nettó magyargyűlölő, hazugságokra és rágalmakra építő magyar vita lesz megint” – fogalmazott előzőleg Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a Bayer-show-ban. Deutsch szerint a strasbourgi plenáris ülésen további majdnem egy tucatnyi előterjesztésben „a magyar dollárbaloldal, a Gyurcsányék által kitalált, évek óta szajkózott hazugságokat újra megismétlik”, „a brüsszeli bürokrácia által jól ismert rágalmak és politikai zsarolások fognak elhangozni”. 

Lapunk élőben követi a vitát, maradjanak velünk!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: Mandiner archív

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
FreeEurope
2024. január 17. 10:24
Verhofstadt elvtárs az az ítélet. Mint ahogy korábban is, nem vita zajlik, hanem folyamatosan ítéletet mondanak. Jót tenne Európának ha az EP-t kifüstölnék.
chief Bromden
2024. január 17. 10:13
A hangos 20%. Ott nincs összeférhetetlenség? Kibaszni a gázszállítót, a gyógyszer ügynököt, meg a többi kollaboránst. Álljon már a sarkára a 80% normalitás!
zatoicsi
2024. január 17. 09:52
Végetek van lipsik. A véget nem ért történelem elmossa a lipsizmust mint újzsélandi aszfalton a málló spányielszart.
jobbközépen
2024. január 17. 09:49
Mit ad isten, a felsorolt nevek között van egy közös pont. Civilben mind vakamekyik soroshálozathoz van bekötve. "De ez biztos csak a véletlen műve ".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!