Vadiúj vonatot vásároltak a románok, tíz másodperc alatt lerobbant

2024. január 04. 13:12

A Krónika úgy tudja, hogy ez az első új szerelvény, amit az ország az elmúlt 20 évben vásárolt.

2024. január 04. 13:12

A román vasúti illetékesek még mindig keresik annak okát, hogy mitől hibásodhatott meg a decemberben az Alstom lengyelországi gyárából Romániába érkezett vadonatúj elektromos vonat – írja a Krónika.

A lap arról számolt be, hogy a szerelvényt december utolsó hetében indították volna próbaútra, de a teszt tizedik másodpercében azonnal lerobbant. Stefan Roșeanu, a Vasúti Reformhatóság igazgatója szerint a rövidzárlat a mozdony motorjának áramellátó rendszerében keletkezett.

A vonat nem gyulladt ki, de a teljes áramellátó rendszert ki kell cserélni, emiatt újat kell hozatni Lengyelországból.

Az is kiderült, hogy ez az első elektromos vonat, amelyet Románia az elmúlt 40 évben vásárolt. Románia összesen 37 szerelvényt rendelt egy 480 millió eurós szerződés keretében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MARCO DE SWART / ANP MAG / ANP VIA AFP

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. január 09. 13:31
😂😂😂😂😂 Dobrev kánya mintaországa
Vasalo
2024. január 06. 12:01
Ráadásul a nyito kép is teljesen hamis, söt félrevezetö. A képen ugyanis egy sárga holland szerelvény láthato, a tönkrement motorvonat meg piros és román feliratos. Valoban elképesztö milyen idioták szerkesztik a lapot, hogy még egy tisztességes a tényeknek megfelelö illusztrácioval diszitsek a cikket. Ilyen alapon akár egy gözmozdonyt is kirakhattak volna elkerülve egy sereg téves, nem idevalo kritikát.
lbs0420
2024. január 04. 23:13
Szomorú az a tömény jó pofáskodás, amely ez alatt a cikk alatt olvasható a beírók részéről! A totális hozzá nemértést próbálják humorosnak eladni. Holott ennek az esetnek nagyon is egyszerű magyarázata van amit már az előbiekbenleírtam! Csatlakoztak a kretén semmihez nem értő firkászokhoz!
békalepcse2.0
2024. január 04. 20:46
Ahogy a román népi szokásokat ismerem, kellett egy relé a disznóól fűtéséhez, világításához a lopott áram miatt, kilopták és most az egész elfüstölt... Kérnek majd másik füstöt bele, mert az eredeti kijött belőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!