Üzent a német külügyminiszter: Gáza és Ciszjordánia a palesztinoké

2024. január 09. 15:19

Annalena Baerbock közölte, hogy „a palesztinok és a gázai lakosság szenvedése nem folytatódhat”.

2024. január 09. 15:19
null

Németország és Egyiptom egyetért abban, hogy a Gázai övezet és Ciszjordánia a palesztinoké – közölte kedden egyiptomi látogatása alatt Annalena Baerbock német külügyminiszter.

A nemzetközi közösség kötelezettséggel tartozik a háború utáni biztonsági helyzet megszervezéséért a Gázai övezetben,

melynek jövőjében a megújult Palesztin Nemzeti Hatóságnak döntő szerepet kell játszania – mutatott rá a német külügyminiszter Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékozóján.

A palesztinok és a gázai lakosság szenvedése nem folytatódhat, konkrét intézkedésekre van szükség ahhoz, hogy a segélyszállítmányok eljussanak az ott élőkhöz – tette hozzá.

Az Izraelből Egyiptomba, majd onnan kedden Libanonba továbbutazó német külügyminiszter leszögezte: a Hamásznak le kell tennie a fegyvert.

Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter kiemelte: együttműködés jöhet létre Kairó és Berlin között az izraeli-palesztin konfliktus kétállami megoldása, illetve a közel-keleti stabilitás és béke létrehozása terén. Kifejtette továbbá, a Gázai övezetben és Ciszjordániában is stabilitást kell elérni, foglalkozni kell a túszok kérdésével és a humanitárius tiltakozásokkal, emellett véget kell vetni az izraeli telepesek betelepítésének.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: KHALED DESOUKI / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZZoltan
2024. január 11. 01:49
Csak a miheztartás végett, tegyük már helyre a dolgokat: A filiszteusok jó 100-200 évvel korábban voltak ott mit a zsidó(nak később kamuzott) sémi törzsek. A filiszteusok a középkor alatt arabosodtak el, de ma is egyértelműen kimutatható a genetikájukban az égei-tengeri származás. Több sémi nép kevergett a mai Palesztina vagy Izrael területén, ezeknek egy része érkezett Mezopotámia felől, a döntő többség az Arab-félszigetről vándorolt be a Kr. e. 10. században a kánaániták, a káldok és az arámiak földjére. Meg persze a filiszteusékra, hiszen Gáza, Askelón, Asdód, Ekrón, Joppa MIND filiszteus (=palesztin) városok. Már évszázadok óta virágoztak, amire a vegyes sémi (később zsidóvá vált) törzsek oda érkeztek. Ezek kb Kr. e. VII. századra egyesültek, csak innetől lehet egységes zsidó népről beszélni. A többi a mese kategória, illetve a világot brutálisan átszövő héber propaganda.
Box Hill
2024. január 10. 21:14
Külön Tomassonak is: "A Transfer (átutalási) Egyezményt (Haavara Agreement (Hebrew: הסכם העברה), három hónapos tárgyalássorozat után, 1933. augusztus 25-én írta alá a Németországi Cionista Szövetség, a náci Németország gazdasági hatósága és az Anglo-Palesztin Bank (a Zsidó Ügynökség utasításai szerint). Az egyezmény célja az volt, hogy segítse a német zsidók kivándorlását Palesztinába. Mialatt ez segítette a zsidók kivándorlását, arra kényszerítette őket, hogy lemondjanak javaik többségéről Németország javára mielőtt elmennének. Ezeket a vagyonokat később megkapták a Palesztinába való átutalásuk által, mint német export." (az angol Wiki-ből) A zsidók nem akartak az őshazájukba menni. Segíteni kellett nekik.
Gonella
2024. január 10. 16:24
elkéne otthon is egy kis terror, mi? hozott anyagból talán be is vethetitek őket, a gazdák ellen! támasszátok fel ulrikét, majd ő megoldja!
survivor
2024. január 10. 16:07
díszponty Még nem. De már dolgoznak rajta rendesen.... Sok derék fasz fiki-fikizik ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!