Ukrán miniszterelnök: Ukrajna 24 órán belül az Egyesült Királyság védelmére kel, ha azt támadás éri

2024. január 15. 09:22

„Ez egy fair deal” – mondta Denisz Smihal.

2024. január 15. 09:22
Joint briefing by Denis Shmyhal and Mateusz Morawiecki

Az Ukrajna és Egyesült Királyság között nemrégiben kötött biztonsági megállapodás „kétoldalú”, és garantálja azt, hogy ha az Egyesült Királyságot támadás érné, Ukrajna a védelmére kelne – idézi Denisz Smihal ukrán miniszterelnök szavait az ukrán Pravda. Smihal arra a biztonsági együttműködési megállapodásra utalt, amelyet Rishi Sunak brit miniszterelnök pénteken írt alá Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. 

Az ukrán miniszterelnök egy szombati sajtóeseményen fejtette ki a megállapodással kapcsolatos részleteket, többek között azt, hogy Ukrajnának „így vagy úgy, de reagálnia kell, hogy támogassa az Egyesült Királyságot, ha Oroszország meg akarja támadni barátunkat, partnerünket és szövetségesünket”

Nemcsak Nagy-Britanniának kell 24 órán belül reagálnia, ha agresszió történik Ukrajna ellen, Ukrajna is 24 órán belül meg fogja védeni szövetségesét és partnerét” 

– ígérte.

Smihal „történelmi pillanatnak” nevezte a megállapodás aláírását, és reményét fejezte ki, hogy más országok is követni fogják a példáját. Emlékeztetett: a brit miniszterelnök 2,5 milliárd font (3,2 milliárd dollár) katonai támogatást ígért Ukrajnának a következő két évre, ami London legnagyobb támogatási csomagja a katonai konfliktus 2022 februári kezdete óta.

Nyitókép: Hennadii Minchenko / NurPhoto / AFP

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 17. 17:27 Szerkesztve
Sokat fantáziálnak, a Zelenszky banda meg most mindent megígér, csak hadd folytathassa a céltalan háborút. Nagy égés lenne most neki abbahagyni, még ha az ukránok egészségének jobbat is tenne. Meg kellett volna egyezni abban, hogy nem lesznek NATO tagok. A ruszki nem megy Mexikóba, az amerikai nem megy Ukrajnába. Ez évtizedekig működött, de most fel kellett rugniuk.
Tiberius1
2024. január 16. 08:27
És akkor gumicsónakra szállnak az asszonyok meg a taták,és 24 óra alatt partraszáll a felmentősereg!
catalina11
2024. január 16. 07:26
https://mandiner.hu/kulfold/2024/01/ukran-miniszterelnok-ukrajna-24-oran-belul-az-egyesult-kiralysag-vedelmere-kel-ha-azt-tamadas-eri" sőt, a támadóról s gondoskodnak...
khomeini
2024. január 15. 16:51
nevetséges de jellemző, hogy az ukránok továbbra is terrorista és csendőrállam akarnak lenni, még tönkrebaszott állapotukban is mint az agresszív kismalac
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!