Újabb rekordfogás Antwerpenben – Ömlik a drog Európába

2024. január 18. 10:23

A vámtisztviselők úgy látják: soha nem fogják megnyerni a háborút a hatalmas kartellek ellen.

2024. január 18. 10:23
kokain, illusztráció

A belga hatóságok szerint tavaly rekord mennyiségű kokaint foglaltak le az antwerpeni kikötőben. A BBC témával foglalkozó cikkében azt írja: a kikötőváros Európa fő átjárójává vált a Dél-Amerikából szállított kábítószer számára. Vincent Van Peteghem belga pénzügyminiszter elmondta, hogy 

Antwerpenben 116 tonna kokaint foglaltak le, ami 5%-os növekedést jelent 2022-hez képest.

Úgy vélik, hogy a kábítószernek csak egy kis részét, talán a tizedét fedezik fel a kikötőbe érkezéskor. A vámtisztviselők korábban azt mondták a BBC-nek, hogy soha nem fogják megnyerni a háborút a hatalmas kartellek ellen.

Egyre több az erőszakos bűncselekmény

A portál szerint az illegális kereskedelem növekedése egyre több erőszakos cselekményt vált ki Belgiumban a kokain rendkívül jövedelmező piacának ellenőrzéséért küzdő bandák között. 

Ezek a mennyiségek óriási veszélyt jelentenek a kikötőink és városaink biztonságára,

 a helyszínen dolgozó több száz vámos és dokkmunkás biztonságára, valamint a családjaink biztonságára” – mondta Van Peteghem úr az újságíróknak. Jelenleg 160 km hosszú a rakpart, ahol több millió tonna árut rakodnak ki a hajókról, hogy aztán a kontinens minden sarkába eljuttassák.

Nyitókép: JONATHAN RAA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. február 05. 11:41
VISSZA KELL ÁLLITANI A HALÁLBÜNTIT EZEKET MEG AZONNAL HELYSZINEN LELÖNI! A HAJOT ELSÜLYESZTENI VOLNA VISSZATARTO EREJE BIZTOS!
survivor
2024. február 04. 00:01
És ??
Antifleto
2024. január 19. 07:17
Az ajrópai parlament el kell látni valahonnan…
Kriszta67
2024. január 18. 16:18
Nincs elég kutya ami ki tudja szagolni a drogot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!