Trump azonnal kirúgatná a védelmi minisztert

2024. január 08. 09:00

A miniszter szerette volna kórházi kezelését titokban tartani.

2024. január 08. 09:00
null

Az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin kórházi kezelésével kapcsolatosan további részletek kerültek napvilágra. Az eset azután került a figyelem középpontjába, hogy a miniszter még Joe Biden elnököt sem tájékoztatta arról, hogy kórházba került – írta meg a The Guardian.

A lap értesülése szerint a miniszter kezelése már december 22-én elkezdődött, január elseje óta pedig a Washington melletti Walter Reed Katonai Kórházban ápolják.

Az eset érdekessége, hogy a Pentagon csak múlt pénteken számolt be először a védelmi miniszter állapotáról. Ekkor a szóvivő elismerte, hogy Lloyd Austint ténylegesen kórházban ápolják, de a sajtó értesüléseivel szemben csak január elseje óta kezelik. 

A miniszteri feladatokat helyettese, Kathleen Hicks vette át, aki január 2-án, a kezelés utáni napon állt munkába. A The Guardian felhívta a figyelmet arra is, hogy Hicks csak január 4-én tudta meg, miért kellett helyettesítenie, ugyanezen a napon tájékoztatták erről Biden elnököt és a Fehér Házat is.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter vasárnap kijelentette, hogy nem volt tudomása a védelmi miniszter egészségügyi problémáiról.

Össztűz alatt a Biden-kormány

Az eset valószínűleg nem erősítette meg Joe Biden pozícióját. A hírre természetesen Donald Trump volt elnök is reagált közösségi oldalán. Bejegyzésében azt írta, hogy nem ez volt az egyetlen hibás lépés a Pentagon részéről a Biden-elnökség kezdete óta. Trump szerint már az afganisztáni kivonulás után le kellett volna mondania a védelmi miniszternek, Mark Milley tábornokkal együtt.

A bukott védelmi minisztert, Lloyd Austint ki kell rúgni helytelen szakmai magatartása és kötelességmulasztása miatt. Egy hete eltűnt, és senkinek, még a főnökének, a gonosz Bidennek sem volt fogalma arról, hogy hol van vagy hol lehet

– írta Donald Trump a közösségi oldalán. 

A volt elnök bejegyzéséről készült posztot itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Win McNamee / Getty Images

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2024. január 12. 12:28
A prosztatarák nem szényen. Mindenki megkaphatja.
tferenc-2
2024. január 08. 10:48
USA jelenlegi demokrata kormányzat egy jó kis csapat, Isten mentsen meg bennünket tőlük. Milyen az a nagyhatalom, ahol az adminisztráció illetve az elnök nem tud róla, hogy a honvédelmi minisztere kórházban tölti munkanapjait, pláne intenzíven. Na ez röhej.
falcatus-2
2024. január 08. 10:19
Donald Trump figyelmeztetett Irán jelentette nukleáris veszélyre. Az Iowa államban tartott kampánybeszédében aggodalmának adott hangot: „Irán most nagyon gazdag, és már csak 34 nap van hátra attól, hogy atombombát építsen” – figyelmeztet Donald Trump. Hangsúlyozza, hogy hivatali ideje alatt Iránnak nem volt pénzügyi forrása a Hamász és a Hezbollah számára. De amióta elhagyta hivatalát, a hivatalban lévő Joe Biden számos szankciót feloldott. „Irán most nagyon gazdag, és 250 milliárd dollárral rendelkezik!”
papalimapapa
2024. január 08. 09:46
Ők az amerikai védelmi minisztert akarják kirúgni. Én a Mandiner szerkesztőjét. Ha ilyen szinten képtelen korrektúrázni a Google fordító által magyarra (?) átültetett angol nyelvű cikket, akkor az ne akarjon szerkesztőségben dolgozni! Nem az első eset. Megdöbbentően színvonaltalan, igénytelen a szerkesztői teljesítményük!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!