Szörnyű hírt kapott Kijev: új, nagyszabású offenzívára készülhetnek az oroszok

2024. január 05. 15:13

Ráadásul heteken belül megindulhat az támadás.

2024. január 05. 15:13
null

Egy, az ukrán hadsereghez közeli forrás állítása szerint az oroszok Harkivra mért csapásai a következő hetekben esedékes új, nagyszabású offenzívát készítették elő – írja a Focus ukrán portál. 

A forrás szerint Ukrajna a Harkiv környéki orosz offenzíva újrakezdésére készül, mivel a megszállók fokozták a város és a régió bombázását.

Az orosz megszállók csütörtökön mértek csapást Harkivra és 15 környező településre. Az orosz fegyveres erők ehhez rakétákat, tüzérséget és aknavetőket is használtak. A célpontok között civil épületek és katonai állások egyaránt voltak.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. január 06. 08:57
Az oroszok kilőttek többek között egy nagyobb szállodát, amit az ukrán hadsereg használt. Emellett lőszerraktárakat, javító üzemet és az ütközőzónát érték orosz csapások. Orosz részről nem tudni a közelben nagyobb sereg felfejlődéséről, a 30 ezer katona átcsoportosítása. Ezek a csapások valószínűleg az éppen folyó műveletek támogatását, valamint a Belgorod elleni ukrán támadás megtorlását és új, határon átívelő ukrán támadások megelőzését célozták.
Gyurcsany-embere
2024. január 06. 03:50
Nagyszabású offenzíva, különleges hadművelet, szuperfegyverek... na és aztán valami eredményt is felmutatnak végre a muszkák, vagy be kell érnünk ezekkel a semmitmondó kremli propagandával?
Tommaso
2024. január 05. 22:18
survivor az új évben is önti magából a baromságait és a hazugságait. Azt állitja: "Izrael egy testvérnépet írt ki" Nos, az orosz és az ukrán nép vagy 800 éve egyazon hazában, egyazon társadalmi szisztémában majdnem azonos nyelven kommunikálva együtt éltek, egészen 1992-ig. A zsidók és az arabok NEM. Ráadásul az egyik nép demokráciában, a másik nép kegyetlen diktátorok uralma alatt, kik a saját népüket sem kimélik.
Tommaso
2024. január 05. 22:18
A kocsmában és a háborúban a közös, hogy mindig az A HIBÁS(abb), aki kezdi. A világháborúkban a németek ( és a nemzetáruló JOBBOLDAL által megvezetett magyarok, a szomszédunkban a ruszkik, a Közel-Kelet összes háborújában az arabok (voltak) az AGRESSZOROK. Általában meg is kapják a jól megérdemelt büntetésüket. ( orosz gyarmatositás, területvesztés, nagyfokú elhalálozás, szétbombázott országok)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!