Semmi okunk a nevetésre

2024. január 11. 15:40

A Dacia kontra traktor küzdelme jól szimbolizálja a két gyökeresen eltérő életforma szembenállását.

2024. január 11. 15:40
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„A fotón egy Hamvába holt kacagtató jelenet egy részlete látható, ahogy egy német klímaaktivista a Daciájával próbálja elhúzni a német gazda traktorját.

Ám valójában nevetésre semmi okunk, a Dacia kontra traktor küzdelme jól szimbolizálja Európa utolsó hagyományos közösségeinek, a gazdáknak és a külföldi gyártású autót vezető Bobo (bohém burzsoá, nagyvárosi laptopkapitalista), mint szellemi, lelki, erkölcsi értelemben is két gyökeresen eltérő életforma szembenállását.

A földön, földdel helyben dolgozók valóban két lábbal állnak a földön, ismerik és a realitások mentén kezelik azt; szemben az ideológiával átitatott »globális fajankóval«, aki, ahogy mindenben, ebben is csak harcot es azon keresztül a saját »megváltását«, önigazolását látja: jóember vagyok.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Performan
2024. január 11. 19:07
Engem csak az érdekel: ezek tudják vajon, hogy a föld nem lapos?
Ninini
2024. január 11. 18:26
Aki ennyire nincs tisztában azzal, hogy mit csinál, annak gondnokság alatt kellene lennie. Igazából megérdemelte volna, hogy kibassza a hátsó szélvédőjét a kis madzagja karabinere.
Tara Verde
2024. január 11. 18:18
"...a külföldi gyártású autót vezető Bobo (bohém burzsoá, nagyvárosi laptopkapitalista)" Hát ez a szerencsétlen aktivista nem tűnik egy laptop- vagy bármilyen kapitalistának. Az autóból meg nyilván azért nem vesz mellényes-öltönyös jó állampolgár módjára hazait, mert csak Daciára van pénze, abból is láthatóan egy rozzantabbra. Persze, butuska és nyilván vonalasan balos is szegény, de azért a bohém-burzsoázia megtestesítőjét nem látom benne, szóval kár ilyen eszmefuttatásokat beleképzelni ebbe a helyzetbe.
EX_Terminator
2024. január 11. 17:50
Az elszállt agyú radikalista HÜLYE BAROM ÁLLAT. A megélhetéséért életéért világáért küzdő emberrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!