Schwarzenegger fennakadt a vámon Münchenben, az óráját kellett hátrahagynia

2024. január 18. 06:52

A karóra hétmillió forintnál kezdődik.

2024. január 18. 06:52
SCHWARZENEGGER, Arnold

A Guardian arról ír, hogy Arnold Schwarzenegger szerdán fennakadt Münchenben, a repülőtér vámján. Mint kiderült, Amerikából érkezve nem jelentette be, hogy méregdrága órát hozott be az unió területére: a sztár egy síparadicsomba tartott, ahol 

az órát jótékonysági vacsorán árverezték volna el,

 klímavédelmi célokra.

A 76 éves osztrák származású világsztár, színész, testépítő és kormányzó a német vámhivatal közlése szerint folytathatta útját, de „az órának valószínűleg maradnia kell”. 

Schwarzenegger ellen adóelkerülés gyanújával nyomozás indult, 

mivel az órát az Európai Unió területén belül akarta eladni, amiért vámot kellett volna fizetnie.

A kifejezetten Schwarzenegger számára tervezett, nevével reklámozott Audemars Piguet óra ára forintban hétmilliónál kezdődik.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2024. január 18. 14:31 Szerkesztve
Jó látni, hogy miközben korlátozás nélkül ömölhetnek a zavargó migránsok Németországba, a német vámosok teszik a dolgukat egy karóra miatt. Hiába, a törvény az törvény: a vám nélküli karóra nagy veszélyt jelent Európára.
2024. január 18. 14:09 Szerkesztve
Nekem is el kellett dobnom egy meglehetős értékű zsebkést, méghozzá átszálláskor. Azóta gondolom azt hogy ez BARBÁRSÁG! Fröcsögtem is eleget hogy a vámosok bűnösök, a Biblia is megírta. A főnökeik meg még inkább. Az én szememben mindenképp. Hiszen MINDEN reptéren jelen van a Posta. Miért ne lehetne felajánlani hogy dobozold be, és egy ajánlott csomag árának megfelelő összegért kézbesítik majd ahová akarod? Ez lenne a modern, humánus és civilizált megoldás. Nem az elkobzás. Nem a büntetés. A reptéri utasszolgálat nélkülözhetetlen része. A reptér civilizáltságának fokmérője. Mondj nemet a tahóságra te is! Mondj nemet az erőszakra!
Király Kávéház
2024. január 18. 14:05
Vámosoknál nincsen utálatosabb állatfaj a Földön !!!
Kybon
2024. január 18. 12:16
Akkor mostmár annyi a klímának! (és erről is a németek tehetnek...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!