Palesztinbarát kitűzője miatt büntettek egy gyereket a tanárok, bombafenyegetést kapott az iskola

2024. január 19. 15:58

Visszaálltak az online oktatásra.

2024. január 19. 15:58

A kelet-londoni Leytonban található Barclay Általános Iskola igazgatója úgy döntött, hogy megtiltja a gyerekeknek a palesztinbarát jelvények viselését. Nem sokkal ezután az iszlamofóbiával kapcsolatos vádak miatt bombafenyegetést kapott az intézmény, illetve gyújtogatásra is sor került.

Az iskola kénytelen volt bezárni a kapuit, és vissza kellett térnie az online oktatáshoz, mivel a gyerekek és a személyzet biztonsága nem garantálható – írja a Telegraph.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset azután történt, hogy Katharine Birbalsingh, az északnyugat-londoni Brentben található Michaela Community School vezetője kénytelen volt két nappal korábban bezárni karácsony előtt, miután bombák elhelyezésével fenyegetőztek az „imatilalom” elrendelése miatt. Üvegpalackokat dobáltak át a korlátokon, és egy téglát dobtak be az egyik tanár ablakán.

A tiltakozások akkor kezdődtek, miután elterjedt egy TikTok-videó, amely azt állította, hogy egy nyolcéves diákot palesztin volta miatt zaklattak a tanárok. A videót több mint 250 000 alkalommal nézték meg.

A feszültség az elmúlt hetekben is folytatódott, folyamatosan rendőrök állomásoztak az iskolában „a muszlimellenes előítéletek és a személyzet tagjaival szembeni iszlamofób vádak miatt”.

A beszámolók szerint „aljas fenyegetéseket” kapott az iskola, január 9-én egy névtelen telefonáló „faji rágalmak miatt további fenyegetést tett, gyújtogatással fenyegetőzött”.

A vezetőség úgy döntött, amíg a gyermekek és a személyzet biztonsága nem garantálható bezárják az iskolát, és visszatérnek az online tanításhoz mindaddig, amíg szükséges.

Justin James, a Barclay Általános Iskola vezető tanára levelet írt a szülőknek, mondván, hogy sem a külső, sem  abelső vizsgálat során nem találtak bizonyítékot a zaklatásra vagy helytelen magatartásra vonatkozó állítások alátámasztására.

A személyzetet megfélemlítik, zaklatják, bántalmazzák és fenyegetik. Én személy szerint féltem a biztonságom és az iskola összes dolgozóját. Azért választottam ezt az iskolát, mert ez az egyik legjobb az országban. Ami történt, az elfogadhatatlan a személyzet és a gyerekek számára – egyetlen iskolát sem szabad ennek kitenni”

– fogalmazott az egyik neve elhallgatását kérő tanár.

Karácsony előtt álarcos férfiak másztak fel éjszaka az iskola kerítésére, hogy palesztin zászlókat tűzzenek ki, a tüntetők pedig az iskola előtt gyűltek össze, és ezt skandálták: „Barclay, szégyelld magad!”

Az iskola arra kérte a szülőket, hogy ne küldjék gyermekeiket az iskolába olyan ruhában, amely politikai jelentéssel bír.

Fotó: Alberto Pezzali/NurPhoto

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Klebermann
2024. március 08. 08:35
Kurva anyjukat az iszlamistáknak
rockercicc
2024. január 20. 00:09
Terrorista geci népség! Az összeset vissza kéne baszni a sivatagba, a kurva anyjukba!
Hekimeki
2024. január 19. 21:55
Meg is érdemlitek a jó kurva anyátokat a zsidó népírtó férgeket meg istenítitek, ártatlan gyermekek tízezreit és nőket polgári személyeket gyilkolnak a zsidók büntetlenül, még az ENSZ vizsgálatai is ez bizonyítják és mégsem történik semmi atomot a bestiára❗❗❗❗😠😠😠😠😡
Tommaso
2024. január 19. 19:50
Lehetséges , hogy zsidó és / vagy keresztény gyerekek is járnak abba az iskolába, és akkor egy, a NÉPIRTÓ HAMASS-t fényező kitűző rasszista megnyilatkozás, amit - helyesen - tiltani kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!