Olyan kancellárja lehet Ausztriának, aki Orbán Viktort tekinti példaképének – el is kezdték sértegetni

2024. január 08. 10:51

Egyre kevésbé tetszik a nyugati sajtónak, hogy a magyar miniszterelnököt tisztelő Herbert Kickl reális eséllyel célozta meg az osztrák kancellári pozíciót – már a magasságán gúnyolódnak.

2024. január 08. 10:51
AUSTRIA - GERMANY - PARTY - AFD - FPOE - KICKL - WEIDEL

Az Orbán Viktort példaképének tekintő Herbert Kickl FPÖ-vezér megcélozta az osztrák kancellári tisztséget. A szlogenjei és az Ausztria-erőd ígérete kezd megfoganni, Karl Nehammer hivatalban lévő kancellár biztonsági kockázatként tekint rá – írja a Neue Zürcher Zeitung.

A svájci lap azon gúnyolódik, hogy Kicklre minden túl nagy néhány számmal, utalva arra, hogy a politikus utálja a magasságával kapcsolatos vicceket.

Ausztriában azonban már sokaknak nincs kedvük nevetni, ha róla van szó. Úgy bámulják a gyors felemelkedését, mint nyúl a kígyót

– írja a portál bécsi tudósítója.

A legnépszerűbb kancellárjelölt korábban többször is azt mondta, irigykedve nézi Magyarországot, és „Orbán-szerű" kormányzást ígér Ausztriában.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán-szerű kormányzást ígér Ausztria legerősebb pártja, az FPÖ

Egy évvel az osztrák parlamenti választások előtt belengette programját az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Elnöke, Herbert Kickl sajtótájékoztatón elmondta: Ukrajna ne legyen EU-tag, ki kell vizsgálni a covid-járvány idején alkalmazott intézkedéseket és Ausztria lezárja kapuit a bevándorlók előtt.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: ALEX HALADA / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 08. 18:18
Orbán Viktor az Európai Tanács élén? Mintha egy ős-újpestit neveznének a Fradi élére. Ha még maradt egy csöpp esze ( ez nem valószinű:-)), akkor háritja ezt a poziciót, mert 90% os ellenszélben minden megszólalása kurdarcra van itélve. És Orbánnak nemzetközi kudarcból tavaly bőven kijutott már. De lehet, hogy neki semmi nem elég, és házhoz megy a pofonért és sallerért, ha-ha-ha.
Oldalkosár
2024. január 08. 15:14
"Ausztriában azonban már sokaknak nincs kedvük nevetni, ha róla van szó. Úgy bámulják a gyors felemelkedését, mint nyúl a kígyót" És azok, akik miatt emelkedik, "demokratikusan" le vannak szarva. Az okokat kellene vizsgálni, de a rettegésnél többre nem telik.
Ehetős Odó
2024. január 08. 15:13
Ausztria utolsó reménye. A lipsik ott is csak a fővárosban meg pár nagyobb városban állnak jól. Ha a vidék behozza az FPÖ-t, akkor Ausztria megmenekül.
polárüveg
2024. január 08. 14:24
Ha nem lesz elég a személyeskedő karaktergyilkosság Kickl úrnál, akkor majd előkerülnek a hibás, nem leragasztható borítékok, mint korábban láthattuk. És addig nem is kerül elő hibátlan osztrák minőségű boríték, amíg nem állítják biztosan félre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!