Nem vesztegette az idejét: egyből Orbán Viktor támadásával kezdett az új liberális frakcióvezető

2024. január 25. 22:57

Alighogy megválasztották, megnevezte Európa „legnagyobb veszélyét”.

2024. január 25. 22:57
European Council December 2023 - Day 1

Miután csütörtökön megkapta a 101 képviselő támogatását, az Európai Parlament liberális frakciójának új francia elnöke, Valérie Hayer első dolga volt, hogy páros lábbal beleszálljon Orbán Viktorba – írja az Euronews.

Hayer 37 évesen a liberális frakció eddigi legfiatalabb vezetőjévé vált, célja, hogy a júniusi EP-választásokig megfordítsa a pártcsalád rohamosan csökkenő tendenciát mutató népszerűségét.

„Mi vagyunk a legelismertebb politikai család a szélsőségek és a populisták elleni harcban, ezért a következő hetekben mindent bele kell adnunk ebben a küzdelemben” – jelentette ki Hayer az Európában egyre erősödő jobboldali hullámmal kapcsolatban.

Arra is figyelmeztetett, hogy Európa „alapvető értékei” forognak kockán, amikor az európaiak az urnákhoz indulnak. A legnagyobb veszélynek a szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak pártot (AfD), a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) ellenzéki pártot és Orbán Viktort nevezte meg.

„Teljesen világossá akarom tenni, hogy a családunk nem enged a zsarolásnak”

– hangsúlyozta Orbán Viktorra utalva Hayer, aki az egyetlen jelölt volt a megüresedett elnöki posztra, miután Emmanuel Macron kormányának külügyminiszterévé nevezte ki Stéphane Séjournét.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyes liberális képviselők korábban azzal vádolták a magyar miniszterelnököt, hogy megvétózta az EU Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatását, hogy nyomást gyakoroljon a befagyasztott uniós források miatt.

Fotó: Jean Catuffe/Getty Images

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsztcs
2024. január 28. 11:00
Az Europas Union egy teljes pszichopatakbol ällo közösseg. Genetikai hulladekok. Akik csak a magyarokba akarnak belerugni.
B_kanya
2024. január 27. 08:02
Hol van most a mo$$lék, hogy bizonygassa, Magyarország nem is fontos?
polárüveg
2024. január 26. 09:53
Jaj, hát ezért nevezték ki. Elvárás a magyarokba rúgni. Amúgy meg nem hiszek a szememnek. Tényleg az "elszigetelt" Orbán lett a viszonyítási pont Nyugaton! Még a tinta nem száradt meg a frakcióvezető kinevezésén, és máris Orbánozik...nagyon jó! Kiváló reklámérték.
falcatus-2
2024. január 26. 09:22
Oldalkosár 2024. január 26. 01:20 Még bő négy hónapotok van. Aztán becsap a jobboldali hullám Strasbourgba...." Addig még sok víz folyik le a Dunán. Bármilyen aljasságra képesek lesznek . Nyugtával dcsérjük a napot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!