Meloni felhívta Orbánt az antifa-támadások vádlottjának ügyében

2024. január 31. 09:30

Közben bekérették Rómában a magyar nagykövetet is.

2024. január 31. 09:30
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia

Orbán és Meloni telefonon tárgyalt az ügyben Ilaria Salis ügyében – írja a Corriere della Sera. A cikk szerint az olasz kormányfő „a magyar igazságszolgáltatás függetlenségének és autonómiájának teljes tiszteletben tartásával” felhívta szuverén kollégája figyelmét honfitársuk ügyére, akit két neonáci megverésével vádolnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Meloni az Európai Tanácsba indulva, ahol Orbánnal találkozik, ezzel próbálja hatástalanítani azt a politikai ügyet, amely hétfő óta folyik. Eközben a római nagykövetet is bekérették, hogy emlékeztessék őt a „börtönkörülmények méltóságát” előíró uniós szabályok tiszteletben tartására – írja az olasz lap.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2024. február 01. 01:53
Már amikor az itteni fosadékok kezdték használni a "náci" szót, érezhető volt, hogy új szómágia kezdődik. Szaragyúak már akkor sem vették figyelembe, hogy az eredetileg "nazi" alak a német NemzetiSZOCIALISTA Párt tagjainak a népnyelvi megnevezése volt a 1930-as évek Németországában, ma a szó alkalmazása értelmetlen. Szóval látszik, hogy évtizedek során pozitív/negatív érzéseket társítanak az uralt médiákon keresztül bizonyos szavaknak és amikor eljön az idő, mindenféle értelmetlenség ellenére céljaik szerint használják. Hát persze, hogy nincs háttérhatalom!
wombatmenhely
2024. január 31. 21:24
Sajnos Ny-Európában már régóta fontosabbak a bűnözők, mint az áldozatok jogai. Ráadásul a 68-as ideológia által agymosott ügyészek és bírák versenyeznek, hogyan tudják megakadályozni mindeddig kisstílű bűnözők főleg nekünk történő kiadatását. Egy friss példa: Nagy európai ország ügyészsége eleve azzal a javaslattal él az illetékes bírói tanács felé, hogy ne helyezzenek kiadatási őrizetbe egy feltehetően strici cigányt, aki azért (is) szökött meg a magyar bíróság elől, mert megpróbálta félrevezetni a hatóságokat. Egy piszlicsáré ügyben még 2017-ben 80 óra közhasznú munkára ítélték, ő viszont 1-1 üveg pálinka, ill. bor ellenében elintézte az illetékes gittegyletnél, hogy igazolják az ottani munkavégzését. Mivel a BVOP többszöri sürgetésre is csak általánosságokat nyilatkozott arról, hol fogják elítélése után fogva tartani az illetőt (mintha meg tudnák előre mondani, elvégre a raj nem rablógyilkos kategória), az ügyészség aggodalmasnak tartja a kiadatását, a bíróság meg engedelmeskedik.
southwind-2
2024. január 31. 20:27
remélem meloni corleoni is megkapja a pofájára a magáét
Geza2
2024. január 31. 19:42
"akit _két neonáci megverésével vádolnak_" Nem véletlenszerűen kiválasztott járókelőket vertek meg ezek a kedves nyugati turisták? Az eddigi hírek szerint legfeljebb ők gondolták neonácinak az áldozataikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!