„Megvédjük Európa népeit is ettől az ideológiai szerencsétlenségtől” – így zajlott a varsói gigatüntetés (VIDEÓK)

2024. január 12. 11:21

„Győznünk kell, meg kell védenünk Lengyelországot!” – fogalmazott a csütörtöki tüntetésen Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke.

2024. január 12. 11:21

Lapunk csütörtökön beszámolt róla, hogy Mateusz Morawiecki korábbi miniszterelnök felhívására több ezres tömeg vonult a Szejmhez, hogy a balliberális Donald Tusk vezette kormány politikai leszámolása ellen tiltakozzon.

Mint ismert, a nemrég hatalomra került miniszterelnök előbb a köztévé és közrádió átalakítását célozta meg, majd kedd este az elnöki palotában letartóztatták Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szabad Lengyelek Menetének résztvevőihez többek között Mateusz Morawiecki volt miniszterelnök és Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság párt elnöke is szólt.

A demonstrációra a hideg idő ellenére legalább kétszázezren érkeztek a parlament (szejm) épülete elé

 – emlékeztetett a Magyar Nemzet.

Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) párt elnöke szerint a Tusk-kormány tönkreteszi a szabad médiát, lábbal tiporja a törvényeket. Vissza akarnak térni az előző kormányzásuk alatti állapothoz, de egy nagyobb terv részeként a lengyel energiafüggetlenség és végső soron a szuverenitás megszüntetését célozták meg.

Nagy válságba fogják vezetni az egész EU-t, egész Európát.

Mi itt Lengyelországot védjük, mert ez a kötelességünk. De megvédjük Európa népeit is ettől az ideológiai szerencsétlenségtől és attól, hogy a német imperializmus visszatérjen” – mutatott rá a PiS elnöke. 

Győznünk kell, meg kell védenünk Lengyelországot!

– szólította fel a lengyeleket Kaczynski.

A tüntetésről készített felvételeket itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2024. január 13. 19:02
Azért ezt jól elszúrtátok a vezetéseddel. Ismerd csak be, te Orbán Viktort gyalázó.
Tommaso
2024. január 13. 13:38
Bocs, de melyik oldal rángatta bele hazánkat az eddigi összes világháborúba? Okozva mérhetetlen s jóvátehetetlen károjkat Magyarországnak? Igen jól mondod , a JOBBOLDAL volt az . Ráadásul idegen érdekekért Úgyhogy jogos a mondás > "A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE"
Tommaso
2024. január 13. 13:35
egy kis történelem. Mi is történt Kaczynskiék 8 évvel ezelőtti választási győzelme után? "Erőszakos hatalomátvétel a lengyel közmédiában" Az új lengyel kormány a médiából eltávolítja azokat, akik eddig az anti-demokratikus, jogállamlebontó Kaczynski-rezsimet szolgálták ki, elvtelenül és gerinctelenül. Hirek helyett pártpropagandát sugározva. néem értem, MI EBBEN A ROSSZ?
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. január 12. 19:02
menjenek a lengyelek a picsába
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!