Hatalmas tömeg – erősen indult Morawieckiék tüntetése (VIDEÓ)

2024. január 11. 16:12

Több ezer ember gyűlt össze a Szejm épületénél.

2024. január 11. 16:12

Az első felvételek szerint több ezres tömeg vonult a Szejmhez Mateusz Morawiecki korábbi miniszterelnök felhívására, hogy a balliberális Donald Tusk vezette kormány politikai leszámolása ellen tiltakozzon.

Mint ismert, a nemrég hatalomra került miniszterelnök előbb a köztévé és közrádió átalakítását célozta meg, majd kedd este az elnöki palotában letartóztatták Mariusz Kaminski volt belügyminisztert és Maciej Wasik volt belügyminiszter-helyettest.

A PiS több közleményben is hangsúlyozta, 

1989 óta ők az első politikai foglyok Lengyelországban.

 Mindketten a korábbi kormánypárt szabadságvesztésre ítélt, de elnöki kegyelemben is részesített képviselői.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 12. 13:06
ABBAN AZ ORBANISZTÁNBAN NINCS JOGBIZTOBSÁG, ahol a bűnt elkövetett kormánypárti képvselők szabadon megúszhatnak minden aljasságot, lopárt, egyéb bűnt. Lengyelország - A NÉP AKARATÁBÓL - a jó, demokratikus JOGÁLLAM irányába mozdult el
Tommaso
2024. január 12. 13:03
Alig egy hónapja állt fel a lengyel kormány, de a választásokon A NÉP akaratából megbukott jobboldal máris erőszakkal akarja visszaszerezni a hatalmat. És még demokráciáról papolnak. "A JOBBOLDAL - amikor csak teheti - RÚTUL RÁTÖR SAJÁT NÉPÉRE, NEMZETÉRE" Úgy látszik, ez nem csak Magyarországra érvényes.
Uztu
2024. január 12. 07:09
Concete: demokratikus államrend bizonyítéka nem a választás (az mindenütt van), hanem a megvalósult kormányváltás. És ha majd a lengyelek ujra kormányt váltanak (akár egy újabb, 3. alternatívára), az a stabil demokrácia igazi bizonyítéka lesz. Ezt fogalmazd már újra. Most a választás nem része a demokráciának, csak a kormámyváltás? He?
figyelő4322
2024. január 11. 21:53
Bastyaelvtars 2024. január 11. 19:10 "..nem két ártatlant tartoztattak le Tusk ék..." Én csak mostanában értesültem az eredeti esetről, annak idején nem tudtam róla... Viszont az EGYÁLTALÁN nem számít, hogy ténylegesen bűnösök voltak-e. A lényeg az, hogy KEGYELMET kaptak a lengyel állam elnökétől. Nem ismerem részleteiben a jogrendszerüket, de általában úgy szólnak az ilyen törvények, hogy egy kegyelmi aktus ellen nincs apelláta, ez már magában végleges! És a rendfenntartó erőknek SEMMI joga nincs ezt felülírni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!