Megszólalt a letartóztatások kapcsán Mateusz Morawiecki

2024. január 09. 22:32

Példátlan veszély fenyegeti a demokráciát a volt miniszterelnök szerint.

2024. január 09. 22:32
null

Rövid videóban reagált Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök a friss hír kapcsán, miszerint két PiS-képviselőt is letartóztattak a lengyel elnöki palotában. Morawiecki a közösségi oldalaira feltöltött üzenetben emlékeztetett, hogy először az új lengyel vezetés „brutális leszámolást” hajtott végre a lengyel köztévében, most pedig két politikust tartóztattak le.

Felszólítom Szymon Hołowniát (a Szejm elnöke - a szerk.) és Tusk miniszterelnököt, hogy hagyják abba a lengyel emberek üldözését” 

Hozzátette: a demokratikus politika néha kemény vitákkal jár, de mindenképpen a törvényeken belül kell maradnia. A címzetteket felszólította arra is, hogy tartsák tiszteletben a tényt, hogy Andrzej Duda elnöki kegyelmet adott az érintett politikusoknak.

Videóüzenete végén tüntetésre hívta követőit, amely január 11-én lesz esedékes. 

A videót itt tekintheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: John Thys / AFP / POOL

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 20. 12:20
Hullanak ki a csontvázak a Kacsinszki-rezsim disznóságai kapcsán… Tényleg komoly veszély a lelepleződés…
Tommaso
2024. január 11. 18:48
Már több ezren vonulgatnak az utcán egy NEGYVENMILLIÓS ORSZÁGBAN. Képtelenek tudomásul venni, hogy kedvenc politikusaikat A LENGYEL NÉP elkergette a büdös pichába. Ők is jobban tennék ha odatakarodnának.
Tommaso
2024. január 10. 16:57
A jogállamot hirdető (szélső)jobboldali politikusok hatalomra kerülve valójában lebontják a jogállamot. Erre ékes bizonyéiték Orbanisztán Pártállami Diktatúrája, vagy a lengyel álamfő: Andrzej Duda.
syphax-2
2024. január 10. 14:43
VLAGYISZLÁV GOMULKÁT A POLÁKOKNAK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!