Kijev szerint nem történne tragédia, ha Trump nyerné az elnökválasztást

2024. január 04. 21:43

Dimitro Kuleba szerint együtt tudnának dolgozni a régi-új amerikai elnökkel.

2024. január 04. 21:43
TRUMP, Donald

Donald Trump újbóli amerikai elnökké választása nem jelentene katasztrófát Kijev számára, megtalálnák a vele való együttműködés módját – jelentette ki Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter.

Ukrajnában és az Egyesült Államokban sokan attól tartanak, hogy Trump megválasztása esetén leállítaná a Kijevnek nyújtott amerikai támogatást – vetette fel egy résztvevő Kulebának szerdán egy kijevi rendezvényen. „Úgy gondolom, hogy elvileg nincs ok az aggodalomra” – válaszolta a külügyminiszter. „Trump olyan ember, akivel együtt lehet dolgozni, csak tudni kell vele dolgozni” – folytatta.

Kuleba emlékeztetett arra, hogy Trump volt az, aki az első amerikai fegyvereket – konkrétan Javelin páncéltörő rakétákat – eladta Ukrajnának, amerikai hajókat adományozott a haditengerészetnek, és szankciókkal élt az Északi Áramlat-2 gázvezeték építése ellen.

Az ukrán külügyminiszter szerint Mike Pompeo, aki Trump alatt a az amerikai külügyminisztériumot vezette, biztosította arról, hogy „erős oroszellenes, Putyin-ellenes konszenzus van a Republikánus Párton belül”, és ezért nincs miért aggódni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: MTI/AP/Charlie Neibergall

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. január 05. 09:05
Ha Trump fog győzni, akkor megpróbálja majd az USA-ról lehántani a globalonácikat. Elsőre nem sikerült, de a hibákból tanulni is lehet.
akkor ki
2024. január 05. 06:17
Mivan Kulabá, már érzitek a veszteteket, hogy a fingost aki kitömött benneteket kibasszák a fehér kunyhóból???!! Tévedsz Kulabá, Trump más kávéház lesz számotokra!
bakoska
2024. január 05. 06:07
Érdekes látni, hogy mennyire visszavettek az arrogáns , lekezelő stílusból.Rájöttek ,hogy nélkülük is forog még a föld.
pandalala
2024. január 05. 01:03
" régen azt mondtuk, hogy a helyzet komoly, de nem reménytelen, ma már viszont azt, hogy a helyzet reménytelen, de nem komoly!!" :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!