Kaczynski: Ez nem lengyel kormány, idegen érdekeket szolgál

2024. január 11. 20:05

„Ez a harc nem lesz könnyű” – jelentette ki a PiS elnöke.

2024. január 11. 20:05

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, csütörtökön tömegek gyűltek össze Varsóban, hogy hallassák a hangjukat a Tusk-kormány intézkedései ellen. A Szejm elé meghirdetett demonstráción felszólalt Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke is, aki kijelentette, 

Ez nem lengyel kormány, idegen érdekeket szolgál.”

Azzal folytatta, „ezt a kormányt meg kell fékezni, a megfelelő pillanatban pedig a szavazócédulák segítségével leváltani, de úgy, hogy többet ne térhessen vissza”. Kaczynski végül megköszönte a jelenlévőknek a részvételt, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy 

ez a harc nem lesz könnyű, és hogy többször is itt kell majd lenniük, talán Lengyelország más helyein is”

„Erős mozgósításra lesz szükség, hogy megnyerjük a következő önkormányzati választásokat, az európai parlamenti választásokat vagy az elnökválasztást, és egyszer s mindenkorra legyőzzük ezt a gonoszt” – hangsúlyozta a politikus.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: A PiS X-oldala

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2024. január 12. 12:58
Amerika nem hálátlan, ez már a jutalom.
Palatin
2024. január 12. 12:32
Az igazi "demokratikus" választásokhoz a legfontosabb hozzávaló, hogy a választók tisztában legyenek az ország dolgaival, azokat önállóan, az ellenzék blablájának szellemileg ellenállni tudva, a saját és az ország érdekeit felismerve, gondolkodni és dönteni tudjanak, külöldi befolyás nélkül Az ellenzék meséit mindig fenntartásokkal kell fogadni, mert az ö céljuk mindig és elsösorban az, hogy megragadják a hatalmat. Tehát az ellenzék soha nem pártatlan. Az önmagában szükséges, hogy az ellenzék a kormányt ellenörizze és a hibákat szóba hozza, ez a dolguk. Ezt persze mindig eltúlozva teszik. Azonban, ha a ellenzék fel ist tudja mutatni a kormány hibáit, ez messze nem jelenti azt, hogy ök jobban csinálnák. És pontosan ezen van a hangsúly. Nem akkor és nem azért kell kormányt váltani, mert a kormány hibákat követ el, hanem azért és akkor, ha az ellenzék a kormánynál LÉNYEGESEN jobban tudná csinálni. Hacsak "egy kicsit jobban" tudná, még akkor sem éri meg a nagy felhajtást, a zürzavart.
Uztu
2024. január 12. 12:23
Ezt érdemli a lengyel
Teréz A Piréz
2024. január 12. 06:55
Annyira kretén módon viselkedtek az utóbbi években, hogy ez a saller kijárt nekik. Sajnálom, ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!