Jourová jogállamot tévesztett

2024. január 20. 07:55

Ilyenkor elnyom egy elég hosszú, ám annál cifrább káromkodást magában az ember, mielőtt azt kérdezi kissé mérgesen: mi a fészkes fenéről beszélsz, te szerencsétlen?

2024. január 20. 07:55
European Commission Vice-president Vera Jourova in Brussels
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

„Ez a félelem még azokban a kritikusokban is rendre megfogalmazódik, akik a hazaáruló dollárbaloldallal nem közösködve alapvetően egyetértenek a kormány Európa-politikájával, csak a módszereket kifogásolják. A polgári értékrend, a konzervatív visszafogottság szívesen igazat is adna ennek a véleménynek, ha nem kellene mindennap megküzdeni azzal a szembeötlő ténnyel, hogy nem mi keresünk ellenségeket az Európai Unió bürokratái és politikusai között, hanem bennünket nyilvánítanak visszatérően ellenséggé kilóra megvásárolt, korrupt gazemberek, akik ráadásul az alapértékek, a jogállamiság és a demokrácia legelhivatottabb őrző-védői­nek adják ki magukat.

Élő példa az említett ellenségkereső politikai attitűdre Vera Jourová magyargyűlölő tevékenysége, amely most fontos állomásához érkezett. Azt mondta ugyanis végtelen elkeseredettségében egy cseh lapnak nyilatkozva az Európai Bizottság alelnöke, hogy nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet a demokrácia övezetébe vonnia. Ilyenkor elnyom egy elég hosszú, ám annál cifrább káromkodást magában az ember, mielőtt azt kérdezi kissé mérgesen: mi a fészkes fenéről beszélsz, te szerencsétlen? És ő mondta és mondta:

Ezt is ajánljuk a témában

»Nem is tehettem, mert az a magyar polgárok kezében van. Számomra azonban, mint a jogállamiságot védeni hivatott biztosnak, elengedhetetlenül fontos, hogy a választásokon győztes kormány ne vegyen el mindent. A »győztes mindent visz« egyszerűen nem működhet. És Orbán Viktor mindent elvett. A média feletti befolyás, az akadémiai szabadságjogok, és most egy olyan törvényt akar, amely nagyon keményen a nonprofit szervezetek ellen irányul. Ezt jogom van kritizálni, mert ez ellentétes a jogállamiság elvével, amelyet én itt védek.«

Mielőtt megfogalmaznánk, hová küldenénk az alelnök asszonyt, néhány dolgot azért tisztázzunk!”

Fotó: Dursun Aydemir/Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bjanose
2024. január 23. 19:19
Vissza térek az előző írásomhoz mikor látom azt az elképzelést, hogy hogyan tudunk kilépni ebből ami már nem európai és nem unió.
alexandrosz-2
2024. január 21. 19:45
Tudod ganajdics, ezt a ribancot a vétótlan köpcös geci cseh cimborája, klaus, küldte oda komisszárnak, ráadásul a vétótlan köpcös geci meg is szavazta, a fökomisszár von der pfizerrel és a többi komisszárral együtt. Neki ugass, ne nekünk! Nem mi szavaztunk rá!
EX_Terminator
2024. január 21. 00:11
korrupt kurva
Sulammit
2024. január 20. 21:58
Vera Jourová egy korrupt fogott nő. Tudod, te, hogy mit védsz? A hátsódat véded, mert ha nem úgy ugrálsz, ahogy Soros akarja, fenékbe leszel billentve. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!