Cseh lapnak kesereg Vera Jourová: Elbuktam Orbán Viktorral szemben

2024. január 16. 11:28

Az Európai Bizottság alelnöke azt mondta, „nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet a demokrácia övezetébe” vonnia.

2024. január 16. 11:28
FRANCE - COLLEGE MEMBERS - PLENARY SESSION ON OCTOBER 18TH

A Lidové noviny cseh lap nyomtatott kiadásában interjú jelent meg Vera Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, amelyben Magyarország is szóba került.

Jourová azt mondta, hogy

nem sikerült a magyar kormányt és a magyar politikai képviseletet a demokrácia övezetébe vonnom.

Nem is tehettem, mert az a magyar polgárok kezében van. Számomra azonban, mint a jogállamiságot védeni hivatott biztosnak, elengedhetetlenül fontos, hogy a választásokon győztes kormány ne vegyen el mindent” – fogalmazott a politikus.

A »győztes mindent visz« egyszerűen nem működhet. És Orbán Viktor mindent elvett.

A média feletti befolyás, az akadémiai szabadságjogok, és most egy olyan törvényt akar, amely nagyon keményen a nonprofit szervezetek ellen irányul. Ezt jogom van kritizálni, mert ez ellentétes a jogállamiság elvével, amelyet én itt védek” – hangoztatta Vera Jourová.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Union Europeenne / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. január 19. 19:11 Szerkesztve
Egy kurva nemzet ne oktassa az 1000+ éves Magyart. Lehet menni szopni a germánokat. Erre vagytok teremtve.
Nehidd El
2024. január 17. 12:34
"Nem is tehettem, mert az a magyar polgárok kezében van. Számomra azonban, mint a jogállamiságot védeni hivatott biztosnak, elengedhetetlenül fontos, hogy a választásokon győztes kormány ne vegyen el mindent” – fogalmazott a politikus." De legalább ennyire fontos, hogy a 0%-os támogatottságú, kizárólag külföldről finanszírozott médiamegjelenésekből élő pártok ne kapjanak semmit, ne tudjanak a demokrácia meghekkelésével közhatalmat szerezni (pl. Párbeszéd ⇾ Karácsony, TimiKém, Tordai stb.). BTW, hol voltál, cicus, amikor Gyurcsány az 51%-ával leuralta a médiát, az MNB-t,ÁSZ-t megfenyítette a bíróságokat, az ügyészséget, és szétverte, kiárusította Magyarországot?
ToIeranciaterror
2024. január 16. 22:01
Te már a sokadik rohadék vagy, akit Orbán legyőzött az igazsággal...
citromosParizer
2024. január 16. 18:30
de miből gondolta ez a Jurova, ez a dupla null, nagy senki, hogy majd méltó ellenfele lesz Viktornak? ahhoz is gyökér, hogy észrevegye, hogy 4-5 ligával játszik lejjebb? mert az, hogy a Soros birodalom mögötte áll, csak egy ligányit javít rajta, tehát érdemben nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!