Itt van a svéd miniszterelnök teljes válasza: kiszivárgott a levél!

2024. január 25. 13:16

Időpontot is adott a találkozóhoz.

2024. január 25. 13:16
KRISTERSSON, Ulf

Svédország állami televíziója osztotta meg a svéd miniszterelnök, Ulf Kristersson válaszát arra, hogy Orbán Viktor meghívta Magyarországra azzal a céllal, hogy a felek megtárgyalják a skandináv állam NATO-csatlakozásának kérdését.

„Köszönöm január 23-i levelét és meghívását Magyarországra. 

Egyetértek Önnel abban, hogy az országaink közötti intenzívebb politikai párbeszéd előnyös lenne. Mint említette, több közös érdek is felmerül – kétoldalúan, a Gripen vadászrepülőgépekkel kapcsolatos együttműködésre; az EU-ban, tekintettel az Ön soron következő elnökségére, és természetesen a NATO-n belül, mint szövetségesek.

Svédország NATO-tagságának ratifikációs folyamatának lezárása a magyar parlamentben szilárd alapot teremt a kétoldalú kapcsolatunk előrehaladásához, a kölcsönös megértés és bizalom megerősítéséhez.

Várom, hogy mindezeket a kérdéseket mélyebben megbeszélhessük Önnel Budapesten, mindkettőnk számára megfelelő időpontban. Ezen kívül lehetőségünk lesz találkozni a február 1-i, fontos brüsszeli Európai Tanácson is.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Caisa Rasmussen

Összesen 509 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mondeos
2024. január 26. 09:27
A gripeneket ettől függetlenül is el kell engedni. Arról volt szó, hogy cserében svédisztáni beruházásokat fogni hozni, ehhez képest pl az Electrolux teljesen kivonul tőlünk Kínába. (Azt persze ferde szemmel nézik, ha mi csak kezet fogunk a kinaiakkal)
pollip
2024. január 26. 05:29
Szerintem nem mer eljönni. Majd azt mondja, a februári csúcson való megbeszélés elég volt.
Lajoss
2024. január 26. 03:18
Undorító ez az egész kormányzati szemétkedés. 🤮🤮🤮
Házam Hazája
2024. január 25. 23:54
Grupent emlegetni egy kormányzati levélben!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!