Itt az újabb lépés: tovább nehezítik az ukránok a kárpátaljai magyarok életét

2024. január 13. 08:46

Engedélyekre lesz szükség a határmenti zónában.

2024. január 13. 08:46

A Kárpáthír arról ír, hogy újabb szigorítás jön a magyar-ukrán határnál: speciális határőrségi engedélyek beszerzésére kötelezik a kárpátaljai településeknek a lakóit, melyek az államhatártól számított öt kilométeres sávon belül helyezkednek el.

A sajtótájékoztatón elhangzott: oké a határ közvetlen közelében fekvő településen él vagy ott dolgozik kénytelen lesz ilyen engedélyt kérni. A kiadott igazolás határozatlan időre szól, fizetni nem kell érte.

Aki viszont nem rendelkezik ilyen papírral és igazoltatják, pénzbüntetést kockáztat.

A kérdésben a megyei katonai kormányzóság már egyeztetett az érintett városok és falvak önkormányzati vezetőivel, s utóbbiak feladata lesz a helyi lakosság tájékoztatása. Megtudtuk: aki pihenni vagy egyéb turisztikai céllal érkezik az öt kilométeres sávon belül fekvő települések bármelyikére, mentesül az igazolás beszerzésének hatálya alól. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőmentés

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blanconegro
2024. január 14. 08:10
Mintaállam. Irány az Unió!
bagira002
2024. január 14. 06:51
Tárgyalásnak nincs értelme addig még a papíron megkötött szerződést nem tartják be. Van már egy egyezség azt kell követelni ukrán fél tartsa be. Orbán óvatosabb is lehetne nem minden szóra ugrani , nem lehetetlen brüsszeli megbízásból lelövik , tudott Zelenszkij nem más mint amerikai- brüsszeli- Ursula megbízottja ellenség . Képesek voltak az gázvezetéket felrobbantani ilyenekben megbízni nem lehet.
pandalala
2024. január 13. 22:25
Fel kell venni őket az EU-ba!! Mármint, a kárpátaljai magyarokat. ;)
papalimapapa
2024. január 13. 13:43
Volt ilyen a Kádár rendszerben, még a 70-es években is. Határsáv engedélynek hívták. Üdülni ment a család Sopronba, a lakhely szerinti kerületi rendőrségen kellett kiváltani, még a kiskorú gyereknek is. Az üdülőben érkezéskor be kellett mutatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!