Így reagált Tusk arra, hogy ismét kegyelmet kapott a PiS két bebörtönzött politikusa

2024. január 23. 22:34

Mariusz Kaminski miután elhagyta a börtönt, kijelentette: „kész vagyok a további küzdelemre, Holownia úr, Tusk úr, rövidesen találkozunk”.

2024. január 23. 22:34
Donald Tusk Delivers His Programme Speech At Polish Parliament

Mint erről a Mandiner is beszámolt már, másodszor is kegyelemben részesítette a lengyel elnök Mariusz Kaminskit és Maciej Wasikot, az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt bebörtönzött képviselőit – döntését maga Andrzej Duda jelentette be keddi sajtóértekezletén.

Ezt is ajánljuk a témában

Kedd éjjel Kaminskit és Wasikot kiengedték a Mazóviai vajdaság területén működő két börtönből. A TV Republika konzervatív magán hírtelevízió élő közvetítésében látható volt, hogy a fegyház előtt a feleségeik, szimpatizánsok tömege és a PiS több vezető politikusa várta a képviselőket. Kaminski a feleségére és Stanislaw Karczewski volt szenátusi elnökre támaszkodva ült be az autóba. Előtte rövid beszédében kijelentette: 

„kész vagyok a további küzdelemre”. „Holownia úr, Tusk úr, rövidesen találkozunk” 

– üzent az ellenzéki politikus a szejm elnökének és a kormányfőnek. 

Donald Tusk miniszterelnök az X-felületen azt írta: „az elnök – ezúttal szabályosan – a bűnözők iránti kegyelmi jogával élt”. „Ennyi az egész” – tette hozzá.

(MTI)

Nyitókép: NurPhoto

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 25. 09:57
Korrupt disznók szabadlábon.
wombatmenhely
2024. január 24. 15:16
Tehát Lengyelországban nincs szükség az igazságügy-miniszter ellenjegyzésére, velünk ellentétben. L. Budaházy & kis csapata.
bagoly-29
2024. január 24. 13:32
Remélhetőleg Tusknak senki sem ad majd kegyelmet!
Volo
2024. január 24. 12:07
Piszkos, aljas egy kommunista, ez a vérlibsi Tusk! Nem tudja megtagadni magát, kibukik a fos belőle, ami ő maga!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!