Harari megszakértette, miért is Izrael tehet arról, hogy megtámadta a Hamász

2024. január 21. 11:58

A történész szerint a normalizálás lehetősége rémítette meg a terroristákat.

2024. január 21. 11:58
null

Yuval Noah Harari a német Die Weltnek beszélt arról, hogy szerinte a „populista stratégia következménye lett, hogy az izraeli vezetés nem hallgatott az októberi invázió előtt a szakértők figyelmeztetésére”. Állítása szerint a Gázát uraló palesztin terrorszervezet azért támadta meg Izraelt kioltva több mint ezer ártatlan ember életét, nehogy Tel-Aviv békeegyezményt írjon alá Szaúd-Arábiával. 

A normalizálás lehetősége megrémítette a terroristákat”

– jelezte Harari, aki szerint Iránt is megrémítette a megállapodás lehetősége. A történész kiemelte, Netanjahunak fel kell ismernie, csak akkor tud Rijáddal megállapodni, 

ha az izraeli palesztinok emberhez méltó életét élhetnek a saját hazájukban”. 

Yuval Noah Harari úgy véli, Izraelnek a világ demokráciái előtt példát kell mutatnia abban, hogy nem engedi hatalomra jutni a populistákat.Hozzátette: Benjamin Netanjahu regnálása során meggyengítette a jogállamot. 

Nyitókép: NICOLAS MAETERLINCK / BELGA MAG / Belga via AFP

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
voltospultos-2
2024. január 22. 10:47
A történelem nem tudomány. Akárhány könyvet olvasnak meg írnak róla.
pipa89
2024. január 22. 01:38
Hah, Harari a globalisták halál kultúrájának "felkelt papja". Ő megszakért mindent. Én meg megszakértem, amit ő megszakértett: Langley.
victory
2024. január 21. 22:29
Még mindig itt energiavámpírkodsz, tomaso?
Tommaso
2024. január 21. 20:37
Master is jól tudja, hogy zsidók már 3500 éve élnek ezen a területen, mikor a VII. században az első burnuszos arab tévedésből erre tevegelt. Medinát kereste, s nem Betlehemet. Az arab országok összeterülete NAGYOBB, mint egész EURÓPA. Izrael csak 25e km2, kisebb, mint a Dunántúl fele, de a telhetetlen arabok ezt is teljesen magukénak akarják. Utána aztán jöhet Európa megszállása. illetve az már folyamatban is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!