Borzasztó rosszak azok a lövedékek, amelyeket Észak-Korea küldött Oroszországnak

2024. január 12. 22:20

Az ukrajnai patthelyzet nyomán óriási mértékben megnőtt az orosz hadsereg lőszerigénye, amivel a hadiipar egyelőre még nem vette fel a lépést, noha a Kreml erőlteti a termelés bővítését.

2024. január 12. 22:20

Az Ukrajnában harcoló orosz tüzérek arra panaszkodnak, hogy nagyon rossz minőségűek azok a lövedékek, amelyeket Észak-Korea 2023-ban kezdett szállítani – számol be az Euronews. A háborús bloggerek felháborítónak tartják, hogy a lövedékekbe töltött lőpor minősége és mennyisége kritikán aluli. Emiatt a lövedékeket csak olyan helyzetekben lehet  használni, ahol a pontosság, és a csőből való kilépés sebessége nem fontos, mert  legfeljebb random zárótűzre alkalmasak, ahol a pontos célzás kevésbé szempont.

A szakértők számára felfoghatatlan, hogy a klasszisokkal jobb orosz gyártmányok helyett mi szükség van ezekre az ócskaságokra, 

amiket rettegve lőnek ki az orosz tüzérek. Ám az ukrajnai patthelyzet nyomán óriási mértékben megnőtt az orosz hadsereg lőszerigénye, amivel a hadiipar egyelőre még nem vette fel a lépést, noha a Kreml erőlteti a termelés bővítését.

Az iráni lövedékekkel is van baj, de jóval kevesebb. Ezek vaskos koromnyomokat hagynak maguk után, és emiatt az újratöltési és a tisztítási folyamat túl hosszú. Viszont elég jól és pontosan repülnek.

Nyitókép: KCNA

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2024. január 13. 14:58
Mi van akkor, ha ez csak egy álhír és propaganda? Azért lövik az ukránokat, ugye? Mi van akkor, ha a hír igaz, biztos vagyok, hogy egy fellendíti majd az észak-koreai hadiipart. Emlékezzünk vissza, micsoda csapásnak állították be a mezőgazdasági cikkek oroszországi szállításának leállítását? Mi lett a következménye: Oroszország ma már mezőgazdasági termék exportőr....
Szutykok
2024. január 13. 12:14
Vagyis több, mint ezermilliárd forintot kapnak az ukránok további százezer ruszki csótány kiiktatására! A britek 2,5 milliárd fonttal támogatják idén Ukrajnát „Ukrajna mellett fogunk állni, a legsötétebb órákban és az elkövetkező jobb időkben is.” SLAVA UKRAINI!!!
remi
2024. január 13. 10:32
"Az Ukrajnában harcoló orosz tüzérek arra panaszkodnak" Ja, a júrónyúznak. Haggyuk mán a hülyeséget. Amúgy elképzelhető, sőt, valószínű, hogy az eleve megkérdőjelezhető minőségbiztosítással dolgozó, és nagyjából valószínűleg túltárolt, é-koreai lőszergyárak termékei problémásak lehetnek, ez egy nehezen ellenőrizhető körülmény, nyilván lehetséges, de azt azért eléggé valószínűtlennek tartom, hogy mindegyik gyár termékére kiterjedne pl.
öcsicipő
2024. január 13. 08:25
.."....Az Ukrajnában harcoló orosz tüzérek arra panaszkodnak..".. Bevallom őszintén én nem sajnálom az orosz tűzéreket. Tudom, hogy plusz munka, meg teher pontatlan, szar malacokat lövöldözni az ellenségre, de dolgozzanak meg a zsoldért. Vagy inkább a kedves NATO gatyája lett tele ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!