Fontos újítást vezet be a Google, alapjaiban változtatják meg a keresést

2024. január 19. 09:51

„Lépjünk új módon kapcsolatba a képernyővel!” – érkezik a Google „intuitív”, mesterséges intelligencia alapú keresője.

2024. január 19. 09:51
Google

A Google csütörtökön két új mesterséges intelligencia eszközt jelentett be, amelyekkel a vállalat szerint „radikálisan hasznosabbá” válik az online keresés – írta meg a CNN.

Egyes androidos telefonokon a felhasználóknak elég lesz csak bekarikázni azt a tárgyat, amivel kapcsolatban bővebb információt szeretnének, és 

a telefon azonnal feldobja majd a találatokat.

A vállalat azt is elárulta, hogy tavaly óta csendben tesztelik a lehetőségeket, hogy lássák, hogyan lehet a generatív AI – a ChatGPT alapjául szolgáló technológia – segítségével személyre szabottabbá és intuitívabbá tenni a keresést.

A másik újítás az lesz, hogy elég lesz a kamerát csak odatartani az adott tárgyhoz, s a kereső egyből megválaszol minden hozzá köthető kérdést. Azzal példálóztak, hogy egy udvari kirakodóvásáron egy ismeretlen társasjátékra bukkanva, elég csak odatartani a kamerát, 

a telefonunk pedig menten megmondja majd, hogy hogyan is kell játszani azt a játékot.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tacsi68
2024. január 20. 07:10
Ja, a Mi lesz még ebböl baj, de ne legyen igazam!!!!
Ez D-dúr és e-moll
2024. január 19. 15:14 Szerkesztve
A Google 2016 óta alkalmazza a mesterséges intelligenciát a keresésekben és azóta gyakorlatilag használhatatlan. Előtte, ha idézőjelek között beírtam egy idézetet és megtalálható volt a Világhálón a forrás, elsőként dobta fel azt, amióta "okos" lett a keresés vagy nem találja a forrást vagy a háromszázadik találatként adja meg --- olyan okos lett, hogy már azt is jobban tudja nálam, hogy én mit akartam keresni.
Tara Verde
2024. január 19. 14:08
Na, akkor a Google is olyan hülye lesz, mint a Bing :-) Akinek van fontos keresgélni valója (pl. szakdolgozat, stb.), most tegye meg, mert utána nem csupán manipuláltak lesznek a találatok, de nagy részük a témához nem kapcsolódó hülyeség is.
paater-gregor
2024. január 19. 12:41
"mesterséges intelligencia eszközt" Angolul így írják. Magyarul meg így: mesterségesintelligencia-eszközt AkH. 141. b)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!