Figyelmeztet az ISW: Új offenzívát terveznek az oroszok, mégpedig heteken belül

2024. január 15. 13:39

Amint jön a fagy, megindulnak az oroszok – írja az amerikai székhelyű kutatóintézet.

2024. január 15. 13:39
Military mobility in Donetsk Oblast

Amint a talaj megfagy a következő hetekben, különösen Ukrajna keleti és déli részén, az oroszok támadást indítanak – figyelmeztet az ISW.

Mindezt egyébként az intézet „számos orosz forrás” állítása alapján írja. Ezek szerint amennyiben az időjárás is kedvező, az offenzíva valamikor január 12. és február 2. között kezdődhet, miután Ukrajna „kimerül” a védekezésben. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy bár a frontvonalon lévő személyzet létszáma lehetővé teszi Oroszország számára, hogy továbbra is nyomást gyakoroljon, a források nem azt mondják, hogy az orosz hadsereg valószínűleg nem lenne képes a – katonai szempontból jelentős – áttörésekre.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ignacio Marin / ANADOLU / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. január 15. 16:50
Úgylátszik, mindenki elfelejtette Sztálingrádot, a Donnál az urivi áttörést. Viágos, az amerikaiak és az angolok nem voltak ott, csak a németek, a magyarok, az olaszok, a bolgárok, valamint a most nagypofájú NATO-nyalonc litván, lett és észt SS-alakulatok. Nem gondolom, hogy az ukrán oldalon nagyon jó lenne az ellátás a hidegben. Egyébről sem hallani, minthogy akadozik a gyógyszer, a lőszer stb. ellátás. Plus hideg is van. Nem tudjuk van--e téli ruházatuk az ukrán katonáknak, melegedő helyek stb. A helyzetük eléggé jégvirágosnak tűnik.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. január 15. 15:21
Nagyon fontos ez az offenzíva. Minél nagyobb győzelneket aratnak az oroszok a nyugati bolsevik terroristák elleni háborúban, annál nagyobb vereséget mérhetünk rájuk mi is az EP-választásokon. Márpedig Európa léte áll azon, hogy a korrupt, szélsőséges bűnözők elkergetésre kerüljenek, és a főtárgyaláson elrettentő ítéleteket kapjanak. A bolsevista gazság emberiség elleni bűn.
950BD1
2024. január 15. 15:14
Remélem, rövidre zárják a ruszkik. Beolvasztják Ukrajnát az Oroszországi Föderációba oszt csókolom...
Mich99
2024. január 15. 15:10
Ezeken nem kéri senki számon a jóslataikat (hazugságaikat)!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!