Erősen kritizálta a Kremlt a 76 éves költő – halálra gázolta egy autó

2024. január 14. 11:45

Lánya közölte a tragikus hírt.

2024. január 14. 11:45
null

76 éves korában meghalt Lev Rubinstein orosz költő, Vlagyimir Putyin egyik nagy kritikusa – írja a Guardian.

Lánya közölte a halálhírt, elmondása szerint Rubinsteint elgázolta egy autó Moszkvában. Az orosz közlekedési minisztérium szerint a vétkes jármű nem lassított le időben, amikor Rubinstein át akart kelni az úton. Az elsődleges információk szerint a sofőr az elmúlt egy évben 19 közúti szabálysértést követett el. Az esettel összefüggésben nyomozást rendeltek el.

Rubinstein saját műfajt teremtett a költészet és a színház között, mert gyakran jegyzetlap-verseket olvasott fel a színpadon.

A költő nyíltan a Putyin-kormány ellensége volt, és rendszeresen tüntetett a Kreml egyre erősödő hatalma ellen. Miután az oroszok megtámadták Ukrajnát, Rubinstein több másik neves íróval együtt nyílt levelet írt, amiben tiltakoztak a bűnös háború és a Kreml hazugságai ellen.

Nyitókép: Leemage via AFP

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kacorka
2024. január 25. 13:32
Ma reggel a Margit krt.3 előtt a zebrán 4 embert ütöttek el.Könnyű sérültek szerencsére....vagy nem voltak költők... Mi van ha itt lett volna?? Nem tudom, hogy hol van leírva, hogy orosz ellenzékit semmiképp nem érhet végzetes baleset...
Palatin
2024. január 15. 12:54
Háborúban nem kritizáljuk a fönököt. Ezt sehol a világon nem türik. Ukrajnában vagy az USA-ban még fel is darabolták volna.
Tárkány Álmos
2024. január 14. 20:04
Nincs itt semmi látnivaló! Ezt isteníti, ezt akarja ide is a bolsi panelproletariátus - Magyarországon jobboldal. Mert Orbán ezt mondta.
BAJA
2024. január 14. 18:59
Koincidencia lesz ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!