Bloomberg: Orbán cinizmusa be fog vonulni a történelembe

2024. január 16. 10:32

Az amerikai lap véleménycikke szerint a magyar miniszterelnök csúnyán elárulta Ukrajnát.

2024. január 16. 10:32

A Bloombergben jelent meg Andreas Kluth, a Handelsblatt korábbi főszerkesztőjének véleménycikke. A szerző hangsúlyozta: amennyiben Washington azt akarja, hogy Ukrajna védekezésre rendezkedjen be, és az oroszokat távol tartsa Európától, akkor a megfelelő mennyiségű lőszert is biztosítania kell ehhez.

Kluth szerint Moszkva háborús üzemmódra állította át a gazdaságot, miközben Ukrajnának jóval kevesebb a saját erőforrása, és

a nyugati szövetségesek nagylelkűsége megcsappant.

„A Kongresszus politikai viták miatt nem tud dönteni a Kijevnek szánt katonai segélyről, míg Európában a pénzügyi segítséget Orbán Viktor magyar miniszterelnök akadályozza, aki Putyin és Trump barátja” – írja a szerző.

Az újságíró szerint egy tűzszünet csak arra lenne jó, hogy Putyin újratöltse hadi készleteit, és újult erővel támadjon. Kiemelte: ebben a kérdésben a nyugat egy része, azok, akiket megtévesztett Putyin propagandája, csúnyán elárulta Ukrajnát. „Ebbe a csoportba tartoznak Trump és támogatói, valamint Orbán Viktor is, akiknek cinizmusa be fog vonulni a történelembe” – írja Andreas Kluth.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 16. 23:04
Azorbán ott áll a határon és lapátolja vissza a nyugati segítséget! Mi a tököm akadályozza ezt a sok elmebeteget, hogy odaadja a SAJÁT országa összes pénzét és fegyverét??? Csak minket hagyjanak már békén!!!
HunCsz
2024. január 16. 22:22
ROHADT ügynök . A te führereid és a kazár hohol kormány öleti le százezrével a szlávokat. De ezt nem fogjátok szárazon elvinni
ToIeranciaterror
2024. január 16. 22:19
Úgy tűnik, hogy nyugaton a pofátlan hazudozásnak nincsenek határai... Az ukránok levágták a Turul szobrot Munkácson, kirúgták az iskolaigazgatót, mert magyar volt, betiltották a magyar nyelvet az oktatásban, temetéseken, esküvőkön, ahol magyarok vettek részt, ukránul kellett pofázni, mert ott lestek a besúgók... És mi árultuk el az ukránokat... Kurva anyátok!
KBA98
2024. január 16. 19:52
Mi közünk van Ukrajnához? azon kívül, hogy naponta emberek tízezreit látjuk el étellel, itallal, szállással?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!