Az orosz drónok miatt Ukrajna egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül

2024. január 07. 16:29

Ivana Pavlenko felszólította Ukrajna nyugati szövetségeseit, hogy szállítsanak olyan eszközöket, amelyek képesek elnyomni az orosz irányított rakéták és drónok műholdas irányítórendszerét.

2024. január 07. 16:29

Egyre több gondot okoz Ukrajnának, hogy Oroszország bevetette a támadó és felderítő drónjait  – írja egy ukrán ezredes TASZSZ-nak adott nyilatkozata alapján az Index. Ivana Pavlenko szerint az oroszok mostanában sok drónt gyártottak, a fegyverek tömeges használata új keletű, 

ilyen helyzetben pedig az elektronikus hadviselés még fontosabbá válik.

A magas rangú ukrán katona felszólította Ukrajna nyugati szövetségeseit, hogy szállítsanak olyan eszközöket, amelyek képesek lennének elnyomni az orosz irányított rakéták és drónok műholdas irányítórendszerét.

Fotó: Olekszii Chumachenko 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
remi
2024. január 07. 23:02
"felszólította Ukrajna nyugati szövetségeseit" "FELSZÓLÍTOTTA". Miért is nem vagyok meglepve. Ezek ehhez az egyhez értenek, de ehhez legalább nagyon. Egy bizonyos krivonos vagyhogyhíjják nevű nyugalmazott hohol tábornok szerint a karácsony-újévi rakétázásokban a hoholok elveszették a legfontosabb ipari kapacitásaik jó részét: "Ukraine lost enterprises that could produce the most powerful missiles in the country from a Russian missile strike, - ex-head of the Special Forces of the Armed Forces of Ukraine, General Krivonos" A napokban fotók kerültek fel az egyik ilyen üzembe becsapódott kinzsal maradványairól, na ennyit a 10/10 lelövésről. A napi hírek szerint amúgy a rakétázás és a drónozás egyáltalán nem maradt abba, minden egyes nap legalább 1-2-3 fürt (10-20 db/fürt) geran és pár ballisztikus rakéta megy a célpontokra. Igaz a hoholok meg azt állítják, hogy valahol belgorodnál kilőttek 2 pancírt. A Krím fölött is hatalmas csata megy, egyelőre előttem homályos eredménnyel.
masikhozzaszolo
2024. január 07. 22:55
/Mivel az ukránok az USA műholdakról centi pontosan megkapják hol vannak az orosz célpontok/ Furcsállanám, ha az oroszoknak meg nem tudnák az ukrán célpontokat. Az is meglepne, ha 1 milla ukrán drónnal elfoglalnák Oroszországot. Egy többrakétás ballisztikus atomtöltetű mennyi ukrán dróngyárat tud tönkretenni? Vagy azt úgyis lelövik Ukrajna fölött?
Pistor
2024. január 07. 20:49
Pár hónapja azt figyelem,hogy mennyi a napi menekültek létszáma. Szeretem a számokat,statisztikát... 8-12 ezer között mozgott eddig,tehát havi 300 ezer menekült csak nálunk...Gondolom szlovák és lengyel határon kb. ennyi,bár az nem is érdekes.Drasztikus a lakosság fogyása,erre most olvastam hogy szombaton 25 ezer jött át... Szóval valami történt amiről hamarosan talán tájékoztatnak minket is. Szerintem kezdik a tisztek családjaik elhagyni az országot. A közkatonák családjai fogják megtudni utoljára,ők maradnak végig. A főtisztek ráérnek,mert őket családostul mentik majd,lesz arra kapacitás,pénz. Ekkora ember/lakosság veszteséget nem visel egyetlen egy ország sem. Összeomlás lesz,gazdasági már van...Minden egyfelé mutat. Sajnálatos mert életekről van szó. Nem tárgyaltak-háború,pusztulás-mégis tárgyalás..Esetleg a középső szakaszt ki lehetett volna hagyni.
Johogy
2024. január 07. 19:11
Felszolitotta, nem csalodtam bennuk. Az amcsik epp kihuzzak a dugot, sok mar nekik ahogy az ukrik be akarjak rangatni a vilagot a haborujukba. Errol szol belgorod es az "eltevedt ""orosz"" raketak is a polaknal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!