A volt ukrán parancsnok szerint tarthatatlan az a mondás, hogy „hamarosan győzni fogunk”

2024. január 28. 13:39

Mikola Melnyik szerint el kell ismerni, hogy nehéz lesz a háború következő időszaka.

2024. január 28. 13:39
null

Az oroszok nagyon pontosan kiszámították a támadás irányát, és nagyon hatékony védelmi struktúrák építettek [...] Nem vettük figyelembe a tényt, hogy az oroszok mindenre felkészültek” – nyilatkozta Mikola Melnyik, az ukrán 47. dandár egyik zászlóaljának korábbi parancsnoka az Ukrajinszka Pravdának. (A katonának azért kellett leszerelnie, mert egy súlyos harctéri sérülés következtében elvesztette a lábát az offenzíva idején – a szerk.)

Melnyik arról is említést tett a lapnak, hogy az ellenségeik már a támadás kezdete előtt állandóan kamerákkal figyelték egy-egy egység mozgását. 

Beszélt arról is, hogy szerinte az aknamentesítéshez még a nyugati segítség dacára sem kaptak elég eszközt. 

Az interjú későbbi részében arra is kitért, hogy szerinte Ukrajnában – azzal ellentétben, amit például az állami tévében hangoztat a propaganda – most már nem lehet azt mondani, hogy „hamarosan győzni fogunk” , hanem el kell ismerni, hogy nehéz lesz a háború következő időszaka. Beszélt arról is, hogy most zajlik ugyan egy újabb mozgósítási hullám, de már alig van olyan ember, aki harcolni akar.

„Most az utolsó fanatikusok azok, akik saját akaratukból mennek el a katonai komisszárokhoz” – mondta, hozzátéve: szerinte a kormányzatnak elsősorban azon kellene dolgoznia, hogy az emberek mentalitása megváltozzon. 

Nyitókép: STR / PRESS-SERVICE OF COMMANDER-IN-CHIEF OF THE UKRAINIAN ARMED FORCES / AFP

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
clark
2024. január 29. 22:04
"lajajakab11 2024. január 29. 16:15 moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!" Mondtam már faszkalap, oda nem írok neked vissza. Egyébként moszkovitáknak ingyen orosz rulett, lajajakab11-nek meg egy kibaxott nagy büdös lófax a szájába, hadd repedjen olyan Joker mosolygósra.
lajajakab11
2024. január 29. 15:15
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
HZ72
2024. január 29. 14:21
Emberek mentalitása? Baromarc.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 29. 12:47
Beszopták az ukránok, sálálálálá, beszopták az ukránok, sálálálálá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!