A szakértő kimondta: úgy lehet játszani, ahogyan Orbán Viktor teszi

2024. január 10. 11:24

Az orosz politológus szerint Orbán Viktor döntései nem Oroszországról vagy Ukrajnáról szólnak, hanem Magyarország érdekeiről, és ennek megfelelően igyekszik kompromisszumokat kötni.

2024. január 10. 11:24

Úgy igenis lehet a „rakoncátlan" szövetséges szerepét játszani, ahogyan Orbán Viktor teszi, mert csak addig tart ez, amíg nem talál valamilyen kompromisszumot Magyarország érdekében – szögezte le Sztanyiszlav Bysok politológus, a politikatudomány kandidátusa az orosz Lentának adott interjújában.

Szerinte az Európai Unió nagy valószínűséggel elfogadja Magyarország feltételeit Ukrajna finanszírozásával kapcsolatban. Megjegyezte, Magyarország a vezetőjének köszönhetően csillogó ország, ám kicsi, nem gazdag, és nem támogatja az EU.

Orbán Viktor a saját és Magyarország érdekeiből indul ki, ahogy ő érti azokat. Ezek nem Oroszországról vagy Ukrajnáról szólnak, hanem a Magyarország számára kedvezőbb feltételekről ebben az európai közösségben

– állapítja meg a cikk.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mezőbándi
2024. január 11. 02:07
Бышок nevét csak az angolbuzik írják át magyarra Bysok alakban. Szabályos magyar átírásban: Bisok.
2024. január 10. 16:22 Szerkesztve
“…Magyarország a vezetőjének köszönhetően csillogó ország, ám kicsi, nem gazdag, és nem támogatja az EU.” Érdekes, h ilyen állítást* idéznek egy OROSZ véleményből. És ettől idéznek. Egy agresszor kliensétől. Nem ez a hazaárulás, de azért kínos… *Ami nevetséges hazugság, hiszen éppen az a gazdasági talpon maradásunk (csillogás!?) oka, hogy az EU támogat.
Hesperia
2024. január 10. 15:50
Szemlézte a CEPER, már megint, természetesen! Nos, akkor, kedves CEPER és kedves Mandi! Önök szerint az alábbi mondatnak van értelme? "Megjegyezte, Magyarország a vezetőjének köszönhetően csillogó ország, ám kicsi, nem gazdag, és nem támogatja az EU." különös tekintettel a "csillogó" jelzőre Ha esetleg van, akkor azt érdemes köznyelvi magyar fordulatokkal visszaadni, hátha így élvezhetőbb lesz az írásmű a magyar olvasók számára.
Palatin
2024. január 10. 15:22
Orbán egy garancia a magyarok túlélésére. Ezt bizton mondhatjuk. De ez felveti annak a kérdését, hogy mi lesz akkor, ha Orbán kiöregszik ebböl a szerepböl. Ki lesz az utódja? Ki kell, hogy nevelödjön egy következö keménytökü fideszes, aki ezt a vonalat tovább viszi. DE SAJNOS NEM LÁTOM, HOGY EBBEN VALAMI ALAKULNA. Ha Orbán viszont ezt a "rendszert" a maga gyermekének, - és nem Magyarország hosszútávú túlélési garanciájának -, tekinti, és nem érdekli mi jön öutána, akkor okunk lenne a benne való csalódásra. MINISZTERELNÖK ÚR, TESSÈK GONDOSKODNI, TESSÈK KINEVELNI AZ UTÀNPÓTLÁST. Mert Német Szilárd és mások, hiába helyettesek, hiába ott vannak a tüz közelében, ök erre a szerepre messze nem alkalmasak. Szijjártó minisztert el tudnám képzelni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!