A piszkos tizenkettő után itt vannak a „pozitív hősök” a POLITICO szerint

2024. január 17. 08:47

A dobogó legfelső fokán Zelenszkij áll, de nem sokkal utána Alexander Soros is jófiúként van beállítva.

2024. január 17. 08:47

Kohán Mátyás kollégánk beszámolt a napokban megjelent POLITICO-cikkről, amely „A davosi piszkos tizenkettő” címmel jelent meg. A hosszú elemzés arra szolgált, hogy a lap megnevezze azt a tizenkét „rosszfiút”, akik a napokban zajló davosi Világgazdasági Fórumon borzolják majd a kedélyeket.

A méltányosság kedvéért most a „davosi jótevőkről” tettek közzé egy újabb elemzést.

Ez a „nyolc igaz ember” szerintük a klímaváltozás, a szegénység és a betegségek ellen küzd, valamint a demokrácia és nemzetük szabadságát védelmezi. 

Ők azok akik a „jó harcot vívják” a svájci Alpokban

Első helyen szerepel Volodimir Zelenszkij. A POLITICO számításai szerint emlékeztetni fogja a világ vezetőit Ukrajna túlélésért folytatott harcára, és közben biztosítani igyekszik majd Kijev számára a győzelemhez szükséges pénzt és fegyvereket. De mivel a háború elhúzódik, és a figyelem a közel-keleti válságra és az amerikai választásokra terelődik, Zelenszkijnek nehéz harcot kell, hogy vívjon – fogalmaztak.

Második helyen szerepel Al Gore volt amerikai alelnök, aki hivatali távozása óta erőteljesen részt vesz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, és arra kéri a világot, hogy bízzon abban, amit a tudomány mond a felmelegedésről. 

A lista dobogósa még Alexander Soros is, a Nyílt Társadalom Alapítványok vezetője. A nem kormányzati szervezet világszerte civil társadalmi csoportokat támogat, amelyek az emberi jogok, az igazságszolgáltatás, az oktatás, a közegészségügy és a szabad sajtó támogatására törekszenek. Az alapítvány és alapítója, 

a magyar származású milliárdos befektető, Soros György a szélsőjobboldal kedvenc bokszzsákja világszerte, az Egyesült Államoktól kezdve Magyarországon át az Egyesült Királyságig 

– írták.

A lista sorrendben így folytatódik: Szvjatlana Csihanouskaja száműzetésben élő fehérorosz ellenzéki vezető, Angélique Kidjo énekesnő, Bill Gates, a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnöke, Jane Goodall természetvédelmi szakember, Andrew Forrest, a Fortescue elnöke.

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala

 

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. január 20. 16:48
A rohadék kvótaribanc ájultan tapsikolt ezeknek a buzinak. Is. Utána rutinból leszopta a zsidó bunkergoblint. Sokadjára. Közéjük való, aljas alak.
Kristály
2024. január 18. 07:56
Zelenszky vezeti a gyilkosok listáját nagy érdem kb. 1 millió ukrán és orosz halott katona és több százezer hadirokkant. A fegyvergyártás virágzik ez a fontos.
DE JÓ
2024. január 17. 17:50
Mondanám, hogy mielőtt bárki megnézné, hogy kinek a tollából származik a két eredeti cikk, előtte tippelje meg, hogy a szerző miféle közösséghez tartozik. Szerintem mindenki ki fogja találni... Igen, Zoya Sheftalovich balliberális zsidó újságíró... Aki, mily meglepő, Ukrajnában született, és ausztrál állampolgár. Gondolom, minden szava mélyreható országismeretből táplálkozik... Az utóbbi években az egyetemek és média bázisán teret nyert szélsőséges balliberális ideológia hatását tekintve ugyanolyan rombóló szellemi vírus, mint a fasizmus volt. A képviselői is ugyanolyan kártevők, és ugyanarra sorsra kell jutniuk, de még mielőtt ugyanúgy lángba borítják a világot, mint a fasiszták tették.
Akitlosz
2024. január 17. 13:32
Egyszerű világképe van ennek a Politicohánnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!