A németek írásba adták: ezt semmiképpen sem engednék meg Magyarországnak

2024. január 25. 09:30

Hubert Wetzel szerint nem tárgyalhat újra Budapest és Stockholm a svéd NATO-csatlakozásról, de azt is elismerte, Orbán Viktort nem lehet figyelmen kívül hagyni, a szidalmazás és fenyegetőzés pedig nem vezet sehova.

2024. január 25. 09:30

A szidalmazás és a fenyegetőzés nem vezet sehova. Igaz, hogy Orbán Viktor „idegesítő, pimasz és öntelt, de nem ostoba", tudja, hogy vannak határok – áll a Süddeutsche Zeitungban megjelent véleménycikkben. Hubert Wetzel úgy véli, a magyar kormányfőt nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert vétójoga miatt hatalma van.

A publicista azt állítja, semmiképpen sem engedhető meg, hogy Svédország NATO-csatlakozási folyamatának legvégén újra tárgyalásokat folytasson Budapest és Stockholm, mert már több csúcson is beleegyezett Magyarország a svéd tagságba.

Wetzel szerint minél pragmatikusabban közeledik a NATO és a svéd kormány Orbán Viktorhoz, annál jobb – egyébként ő volt az az újságíró, aki a „józan igazság" miatt kesergett, amiért nem vonják meg Magyarország szavazati jogát az Európai Unióban.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila
 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 25. 21:47
Na még csak a németek hiányoztak, hogy belepofázzanak ebbe is! Komolyan nincs már olyan , hogy belügy? Grönlandnak nincs véleménye?
Szamóca bácsi
2024. január 25. 21:26
"semmiképpen sem engedhető meg, hogy Svédország NATO-csatlakozási folyamatának legvégén újra tárgyalásokat folytasson Budapest és Stockholm" -- ez ilyen német stílus, mi? majd ők, a felsőbbrendűek eldöntik, hogy ki kivel miről tárgyalhat. a hülye csicska svéd m.e. meg úgy ugrál hogy a fritzek fütyülnek. "már több csúcson is beleegyezett Magyarország a svéd tagságba" -- látod, milyen hülye vagy? Orbán != Magyarország, ő csak a végrehajtó hatalom feje. a képviselőket még be kell lelkesíteni, mielőtt Orbánnak lesz mit végrehajtani.
Paróczai László
2024. január 25. 21:07
Ha bele egyezünk a NATO- csatlakozáshoz, még jobban semmibe vesznek, át néznek rajtunk! Álljunk már meg egy kicsit!
Tommaso
2024. január 25. 19:33
Mikor függesztik már fel Orbanisztan EU-s tagságát? A vak is látja, hogy az Orbán (félre)vezette diktatúra NEM PASSZOL a Demokratikus Jogállamok Klubjába. S mivel Orbán maga mondta, hogy az EU-s pénzek az aprópénz... már ezek a segélyek sem indokolják az ottlétét. És ORBÁN szerint pocsék a kv, amit innia kell, amikor KIKÜLDIK a TEREMBŐL, mig a nagyok odabenn tanácskoznak és döntenek ......NÉLKÜLE.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!