A magyarellenes szlovák lap páros lábbal rúgott bele saját miniszterelnökébe

2024. január 17. 11:23

Ismét Orbán Viktor és Robert Fico egyre erősebb szövetségét kritizálja a szlovák SME, most éppen „szorgalmas törpeként" utalt kormányfőjére.

2024. január 17. 11:23

„Robert Fico nem fogja helyettesíteni Orbán Viktor varsói szövetségeseit, de még jól jöhet egy szorgalmas törpe. Elvégre vétójoga van, így akár segítheti a közép-európai oligarchák lázadó harcában az elnyomó jogállamiság ellen" – írja véleménycikkében a szlovák SME szerzője, Zuzana Kepplová, aki gúnyosan járta körül a szlovák miniszterelnök budapesti látogatásának lehetséges következményeit.

Szerinte a szlovák kormányfő nincs olyan kényelmes helyzetben, mint a magyar, mert Orbán Viktor már legyőzte az ellenzéket, a civileket és a médiát, továbbá sikeresen exportálta az egypárti demokráciáért folytatott harcát a nemzetek feletti szintre.

Nem ez az első alkalom, hogy az SME páros lábbal rúg Orbán és Fico szövetségébe, a főszerkesztője szerint például az illegális migráció a két miniszterelnök kamuja.

Beata Balogová azt is állítja, hogy Fico legszívesebben azonnal lemásolná Szlovákiában azt a médiakörnyezetet, ami Magyarországon működik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2024. január 17. 22:03
Novicsok-5csapláros 2024. január 17. 14:01 ..."Szerencsére Bugár Vojtech Béla anno magas magyar állami kitüntetést kaphatott. Igen, igen, feledékenyt írtam."... A pontosság kedvéért: A valaskázó Bugár Béla 2010 után NEM LÉPHETTE ÁT az Országház küszöbét. 2007-től egy persona non grata Magyarországon. Igen, Bugár anno egy kastélyban részesült a tótoknak tett szolgálataiért... Nem kéne CSÚSZTATNOD, mert feledékenységből itt most TE vizsgáztál le.
csapláros
2024. január 17. 22:00
Tommaso 2024. január 17. 15:36 ..."ÉS ORBÁN EZZEL a MAGYARGYŰLÖLŐ FICÓVAL ÖLELKEZIK. Hogy dögölne már meg mind a kettő!"...Majd basznak a TE kedvedért megdögölni. Előbb fogsz TE magad kinyuvadni, mint egy rühes patkány...
Tommaso
2024. január 17. 15:39
Fickó egyszer már hülyét csinált a magyarokból. Amikor ígérete ellenére mindent megszavazott Brüsszelben, Orbán pedig hoppon maradt, és kiküldték a teremből. A felvételen jól látszik, hogy Fico mutatja neki, merre van a büfé, ahol mosogathat, mig a normális politikusok tárgyalnak... ÉS DÖNTENEK -- Orbán nélkül.
Tommaso
2024. január 17. 15:36
"Amelyik szlovák állampolgár felveszi a magyar állampolgárságot, automatikusan elveszti a szlovák állampolgárságot, külföldinek minősül a munkaerőpiacon, és nem jogosult sem nyugdijra, sem tb-ellátásra" - Jelentette ki néhány éve Robert Fico. ÉS ORBÁN EZZEL a MAGYARGYŰLÖLŐ FICÓVAL ÖLELKEZIK. Hogy dögölne már meg mind a kettő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!